Φραντσέσκο Τζιόρτζι: Τον περίμεναν κρυμμένοι έξω από το γκαράζ του σπιτιού του - Πώς συνελήφθη ο σύζυγος της Εύας Καϊλή

Βήμα βήμα η περιγραφή του σκηνικού

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη της Εύας Καϊλή επικρατεί ένας "πανικός" για το τι πραγματικά συμβαίνει και τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, εφόσον η ίδια μεταφέρθηκε σε φυλακές ύψιστης ασφάλειας στις Βρυξέλλες.

Οι λογαριασμοί της πλέον έχουν δεσμευθεί (δείτε εδώ το πόθεν έσχες της από το 2018 μέχρι το 2020), ενώ μεγάλη ανησυχία και αναταραχή έχει δημιουργηθεί στην οικογένειά της, ιδιαίτερα λόγω της 2χρονης κόρης της, η οποία είναι πλέον μόνη της (δείτε εδώ που βρίσκεται μετά την σύλληψη της μητέρας της).

Πως συνελήφθη ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύζυγος της Εύας Καϊλή

Στο πλευρό της ανήλικης θα μπορούσε να βρίσκεται ο πατέρας της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ωστόσο και εκείνος συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής 9/12 στο γκαράζ του σπιτιού τους στις Βρυξέλλες.

Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα, σύμφωνα με τα βέλγικα δημοσιεύματα, καθώς η αστυνομία δεν μπορούσε να εισβάλει στην κατοικία του ζευγαριού, λόγω της κοινοβουλευτικής ασυλίας της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, επομένως μόλις εκείνος βγήκε για λίγο έξω από το γκαράζ, οι κρυμμένοι αστυνομικοί τον έπιασαν.

Εύα Καϊλή Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Μάλιστα, κατασχέθηκε άμεσα το κινητό τηλέφωνου του, καθώς, όπως φαίνεται, δεν πρόλαβε να ενημερώσει κανέναν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μυστικότητα των επιχειρήσεων των βελγικών αρχών ήταν σε ύψιστο επίπεδο, με τον φάκελο να φέρει την ένδειξη «εμπάργκο» και τα ευρήματα να μην καταχωρίζονται στην εθνική αστυνομική βάση δεδομένων, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διαρροές.

Αφέθηκε ελεύθερος ο πατέρας της

Εξετάζοντας λοιπόν οι αρμόδιοι τι συμβαίνει, παράλληλα στο κάδρο των υπόπτων και όσων σχετίζονται με το σκάνδαλο μπήκε και ο πατέρας της Καϊλή, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο οποίος εν τέλει αφέθηκε ελεύθερος.