Ξεκινάει η δίκη για την Εύα Καϊλή

Κρίσιμο 24ωρο για την πολιτικό

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Eirini Zarkadoula / twitter
Eirini Zarkadoula / twitter

Αυτή τη στιγμή (14/12) ξεκινάει η διαδικασία της προ - δίκης στις Βρυξελλών και μάλιστα αναμένεται να βρεθεί η Εύα Καϊλη, ή έστω κάποιος εκπρόσωπος της στο δικαστήριο σχετικά με το αν θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του Κατάρ, που κατηγορείται ή αν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους (δείτε εδώ φωτογραφία ντοκουμέντο από τα χιλιάρικα που είχε στο σπίτι της).

Σύμφωνα με πληροφορίες, που κυκλοφορούν δεν είναι ακόμη γνωστό όχι μόνο το αν θα ανέβει στο βήμα του δικαστηρίου η Καϊλή, αλλά και το αν θα μιλήσει σήμερα 14/12 η υπερασπιστική της γραμμή. Οι δικηγόροι της λέγεται πως θα ζητήσουν αναβολή μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, στο δικαστήριο του Βελγίου, το οποίο θα αποφασίσει αν θα παραμείνει στη φυλακή ή όχι.

«Η θέση της είναι ότι είναι αθώα, μπορώ να σας το πω αυτό», είπε μεταφέροντας τα λόγια της μέσα από τις φυλακές. Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα βρέθηκαν. Το μόνο που μπορώ να σας πω, επειδή μίλησα με την αδελφή της κ. Καϊλή, είναι ότι δεν υπάρχει κούνια με το παιδάκι όπου εκεί υποτίθεται ότι υπήρχαν χρήματα.
Αυτό το λέω ρητά, μετά από συνομιλία που είχα με την αδελφής της, την κ. Μανταλένα Καϊλή. Επιπλέον, δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος στον πατέρα της κ. Καϊλή, είναι ελεύθερος και αν θέλει μπορεί να έλθει στην Ελλάδα», είχε τονίσει ο δικηγόρος της αδερφής της.

Ξεκινάει το δικαστήριο για την προφυλάκισή της Εύας Καϊλη

Σε κάθε περίπτωση όσο εκείνη κρατείται σε φυλακές, που εξωτερικά μοιάζουν με κάστρο (δείτε εδώ το κελί της), έξω από τα δικαστήρια του Βελγίου, όπως φαίνεται από το tweet Ελληνίδας δημοσιογράφου που βρίσκεται στο σημείο, βλέπουμε πως έχει προσέλθει πλήθος κόσμου, καναλιών και ξένων δημοσιογράφων στην είσοδο, δεδομένου ότι η υπόθεση έχει ξεπεράσει τα εγχώρια ύδατα και έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις (δείτε εδώ τι βρέθηκε στο παιδικό δωμάτιο της κόρης της).