Πάτρα: Νέα αναβολή της δίκης Πισπιρίγκου μετά το αίτημα του Αλέξη Κούγια

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ούτε σήμερα Δευτέρα 21/12 θα απολογηθεί η 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς όπως μετέδωσε η ΕΡΤ δε θα συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο επί του αιτήματος εξαίρεσης της ανακρίτριας που κατάθεσε νωρίτερα η υπεράσπισή της.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα βγει βούλευμα και θα οριστεί νέα ημερομηνία για την απολογία της 34χρονης. Δείτε τι είπε ο Αλέξης Κούγιας στις τελευταίες του δηλώσεις πριν την ανακοίνωση της απόφασης.

Το πόρισμα του θανάτου της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα

Το πρώτο διάστημα που οι θάνατοι των τριών παιδιών της έγιναν γνωστοί, ακριβώς επειδή κινήθηκαν υποψίες, οι Αρχές άρχισαν να αναζητούν στοιχεία που αφορούν όλη τους τη ζωή. Έτσι, βρήκαν μπροστά τους στοιχεία που άνοιξαν μία άλλη υπόθεση, εκείνη του θανάτου της σπιτονοικοκυράς της 34χρονης και του πρώην συζύγου της.

Το γεγονός πως εκείνη διέθετε περιουσιακά στοιχεία, θεωρήθηκε κίνητρο πράγματι, αποδείχθηκε πως επρόκειτο για δολοφονία. Το θέμα εν τέλει ανατέθηκε σε ανεξάρτητους ειδικούς για μεγαλύτερη ακρίβεια και παρακάτω ακολουθούν τα αποτελέσματα.

Το σπίτι που διέθετε, βάσει εγγράφων, είναι υποθηκευμένο σε τράπεζες λόγω χρεών. Ειδικότερα, δεν είναι μόνο το χρέος των 11.000 ευρώ, αλλά και ένα ακόμη ύψους 15.000 ευρώ, που αφορούν το ισόγειο του σπιτιού της οδού Μπιζανίου. Ο πρώτος όροφος του σπιτιού δεν έχει χρέη και υποθήκες, όμως αναφορικά με τον δεύτερο όροφο που διέμενε η σπιτονοικοκυρά, υπάρχουν τεράστια χρέη πολλών χιλιάδων ευρώ. (Χρέος 41.000 ευρώ σε τράπεζα από το 2001, Χρέος 22.880 ευρώ σε τράπεζα από το 2003, Χρέος 103.830 ευρώ σε τράπεζα από το 2008,έτος που έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός της)

Το πόρισμα, λοιπόν, συμφωνεί με το εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου, στο οποίο αναφέρεται πως πέθανε από παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα από «προχωρημένη σηψαιμία», επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εκταφής της σορού της γυναίκας και αναμένεται, σύντομα, να γίνει γνωστό από την Εισαγγελία Πατρών εάν θα υπάρξει ποινική διαδικασία σε σχέση με λοιπά ζητήματα της υπόθεσης ή αν η δικογραφία τεθεί στο αρχείο.

Μάλιστα, η δικογραφία εξετάζεται ήδη από την αρμόδια εισαγγελέα, για την αναζήτηση και την απόδοση ευθυνών. Συγκεκριμένα, καλείται να αποφανθεί για το ενδεχόμενο παραμέλησης της ασθενούς Ευγενίας Κούτρα Θεοδωροπούλου, της καθυστερημένης πιθανώς μεταφορά της σε νοσοκομείο, αλλά και της χρηστής ή όχι διαχείρισης των οικονομικών της.

Σπίτι Ρούλας Πισπιρίγκου