Εκτάκτως το ανήλικο παιδί της στη φυλακή - Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Εύας Καϊλή

Έγινε γνωστό πριν από λίγο...

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Έχουν περάσει σχεδόν 4 εβδομάδες από την ημέρα, που η Εύα Καϊλή συνελήφθη μέσα στο σπίτι της και από την ημέρα εκείνη κρατείται στις φυλακές των Βρυξελλών για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η πολιτικός, αν και ζήτησε να βγει από τι κελί της ημέρες των γιορτών με βραχιολάκι προκειμένου να έβλεπε την 2χρονη κόρη της, είδε το αίτημα της να απορρίπτεται, καθώς οι Βέλγοι δικαστές αποφασίζουν με μεγάλη αυστηρότητα (δείτε εδώ το λόγο, που μέχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν να δει η Καϊλή το παιδί της).

«Ο Εισαγγελέας προφυλάκισε την Εύα Καϊλή για να μην αλλοιώσει τα στοιχεία. Μίλησα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι οποίοι είναι και πάρα πολύ ευγενείς ώστε να μας εξυπηρετήσουν. Δεν υπάρχει προσωπικό αυτή τη στιγμή να υποστηρίξει και να δει το παιδί της η Εύα Καϊλή, αυτό μας λένε και το δέχομαι ως αληθινό.

Αυτά που λέτε τα έχει πει και η Εύα Καϊλή, υπάρχει ένας αντίλογος ότι είναι προσωρινά κρατούμενη, ούτε ένα μήνα και οι επισκέψεις που γίνονται αφορούν γυναίκες που είναι και καταδικασμένες και έχουν και ένα «πλεονέκτημα», όταν μία γυναίκα μπορεί να είναι 2-3 και περισσότερα χρόνια, μέσα στη φυλακή. Αυτή είναι η απάντηση που μας δώσανε και αυτή μεταφέρω. Το παιδί παραμένει στις Βρυξέλλες με τον πατέρα της Εύας Καϊλή.

Όταν είσαι μέσα στη φυλακή, ακόμη και σε ξενοδοχείο – φυλακή στερείσαι την ελευθερία σου και οι στιγμές είναι οδυνηρές, ιδιαίτερα όταν είναι μέρες εορτών και έχεις και ένα μωράκι 22 μηνών», τόνισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της Καϊλή (δείτε εδώ το βίντεο).

Η συνάντηση που αναμένεται να κάνει η Εύα Καϊλή με την κόρη της

Οι ημέρες περνάνε και μάλιστα γίνεται γνωστό, πως η Καϊλή αρχίζει πλέον και λυγίζει όχι μόνο επειδή έχει βγει από την κανονικότητα της, αλλά επειδή στερείται του παιδιού της.

Μέσα ωστόσο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha έγινε γνωστό την Πέμπτη 5/1, πως η γυναίκα μετά από 1 μήνα αναμονής θα μπορέσει να δει τη μικρή της κόρη.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 6/1 εκείνη και η ανήλικη θα συναντηθούν στο επισκεπτήριο για τρείς ώρες με τη συνοδεία βέβαια κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου.