«Βασανίζομαι, δεν αντέχω, καταρρέω» - "Έσπασε" η Εύα Καϊλή μέσα από την φυλακή

Το ξέσπασμά της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Να συναντήσει την κόρη της κάποιες μέρες μέσα στη φυλακή ή να την βλέπει μέσω του Skype όσο βρίσκεται με τον παππού της ζήτησε η Εύα Καϊλή, η οποία βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση (διαβάστε εδώ όλη την αλήθεια για την δεύτερη εγκυμοσύνη της).

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η Εύα Καϊλή

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τα δυο αυτά αιτήματα απορρίφθηκαν με αποτέλεσμα η Εύα Καϊλή να είναι καταρρακωμένη στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, αυτή η άρνηση έφερε το ξέσπασμα μέσα από το κελί της.

«Βασανίζομαι. Είναι άδικο αυτό. Δεν αντέχω. Καταρρέω. Τι τους φταίει η μικρή και την κρατάνε μακριά μου», είπε η ίδια αποκλειστικά στο STAR ενώ την ίδια στιγμή οι δικηγόροι από την πλευρά τους έχουν ξεκινήσει τις επαφές για να πείσουν τους δικαστές για να αφεθεί ελεύθερη προτού την ακρόασή της με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλος να δηλώνει πως «Όπλο μας είναι τα λεγόμενα του ανακριτή.

Ο ίδιος ο ανακριτής, ο Μισέλ Κλεζ είπε «δεν έχω στοιχεία που να τεκμηριώνουν και να «δένουν» την Εύα Καϊλη με τα χρήματα και με δωροδοκία. Εκεί θα πατήσουμε και εγώ και ο συνάδελφος δικηγόρος από τις Βρυξέλλες»

Σύμφωνα επίσης με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, το βράδυ της Τετάρτης 4/1 η πλευρά της Εύας Καϊλη υποστηρίζει ότι χρησιμοποιούν το παιδί ως μέσο πίεσης για να «σπάσει» η πρώην ευρωβουλευτής ενώ χαρακτηριστικά είναι πως δεν έχει δοθεί στους συνηγόρους της το σκεπτικό της απόρριψης ενώ θεωρούν πως οι βελγικές Αρχές ζητούν ομολογία από την ίδια για να της επιτρέψουν να δει τη μικρή.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, χθες, τόνισε:

«Ο Εισαγγελέας προφυλάκισε την Εύα Καϊλή για να μην αλλοιώσει τα στοιχεία. Μίλησα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι οποίοι είναι και πάρα πολύ ευγενείς ώστε να μας εξυπηρετήσουν. Δεν υπάρχει προσωπικό αυτή τη στιγμή να υποστηρίξει και να δει το παιδί της η Εύα Καϊλή, αυτό μας λένε και το δέχομαι ως αληθινό.

Αυτά που λέτε τα έχει πει και η Εύα Καϊλή, υπάρχει ένας αντίλογος ότι είναι προσωρινά κρατούμενη, ούτε ένα μήνα και οι επισκέψεις που γίνονται αφορούν γυναίκες που είναι και καταδικασμένες και έχουν και ένα «πλεονέκτημα», όταν μία γυναίκα μπορεί να είναι 2-3 και περισσότερα χρόνια, μέσα στη φυλακή. Αυτή είναι η απάντηση που μας δώσανε και αυτή μεταφέρω. Το παιδί παραμένει στις Βρυξέλλες με τον πατέρα της Εύας Καϊλή.

Όταν είσαι μέσα στη φυλακή, ακόμη και σε ξενοδοχείο – φυλακή στερείσαι την ελευθερία σου και οι στιγμές είναι οδυνηρές, ιδιαίτερα όταν είναι μέρες εορτών και έχεις και ένα μωράκι 22 μηνών» (δείτε εδώ το βίντεο).