Δίκη Χρυσής Αυγής: Διετάχθη η βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Παύλου Φύσσα

Νέες εξελίξεις με την υπόθεση!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Μετά τα επεισόδια στο τέλος της πορείας για τον Παύλο Φύσσα (δείτε εδώ στιγμιότυπα) νέες εξελίξεις με το δικαστήριο και την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Να υπενθυμίσουμε ότι παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ο Ηλίας Κασιδιάρης μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή σύμφωνα με την οποία η ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις της.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένεται να οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Εκτός από τον Ηλία Κασιδιάρη παραδόθηκε στην αστυνομία και ο Γιώργος Πατέλης, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας. Από την πλευρά του ο Νίκος Μιχαλολιάκος προχώρησε σε δηλώσεις έξω από το σπίτι του στην Πεύκη στις οποίες τόνισε ότι οδηγείται στη φυλακή για τις ιδέες του.

Σημειώνεται ότι ανασταλτικό αποτέλεσμα είχαν στις εφέσεις τους 12 καταδικασθέντες ανάμεσα στους οποίους και οι πρώην βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης. Σοκ με τις εξελίξεις!

Οι νέες εξελίξεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και του Παύλου Φύσσα

Τη βίαιη προσαγωγή της συντροφου του Παύλου Φύσσα για τις 3 Φεβρουαρίου 2023 προκειμένου να καταθέσει στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αποφάσισε σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακούργηματων.

Η συγκριμένη γυναίκα είχε κληθεί στο δικαστήριο να καταθέσει αλλά δεν εμφανίστηκε.

Νωρίτερα, κατέθεσε η αστυνομικός, Αγγελική Λεγάτου, η οποία περιέγραψε πώς έφτασαν στην καφετέρια Κοράλλι και είδαν κατά μήκος της Τσαλδάρη 40-50 άτομα μαυροφορεμένα.

Όπως είπε, κάποια άτομα άρχισαν να τρέχουν προς την Τσαλδάρη, τα ακολούθησαν, σταμάτησαν στο 62 και τσακώνονταν. Τότε η αστυνομικός και ο συνάδελφος έπιασαν τον Παύλο Φύσσα. Ο μουσικός σήκωσε την μπλούζα, τους έδειξε το τραύμα και τους είπε ότι ο Ρουπακιάς τον μαχαίρωσε.

«Δεν είχαμε οπτική επαφή, φορούσαμε τα κράνη μας, φωνάξαμε να σταματήσουν, δε μας άκουσαν, τραβήξαμε πίσω εντελώς τυχαία τον Φύσσα και τότε μας είπε ότι τον είχε μαχαιρώσει και σήκωσε τη μπλούζα και μας έδειξε το τραύμα. Ο Ρουπακιάς είχε πάει στο αυτοκινητό του να φύγει και τον πρόλαβαν οι συνάδελφοι» κατέθεσε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Αν δεν σας έλεγε ο Φύσσας ότι αυτός με μαχαιρώσε θα καταλαβαίνετε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι εαν δεν μας σήκωνε τη μπλούζα να μας δείξει δε θα καταλαβαίναμε κάτι. Εμείς είδαμε δύο άτομα να τσακώνονται. Να ρίχνουν κλωτσιές, μπουνιές.

Πρόεδρος: Τον κρατούσαν τον Φύσσα λέτε στην ανακρίτρια; Σήμερα τι λέτε;

Μάρτυρας: Ήταν ο Φύσσας με τον Ρουπακιά απέναντι και οι άλλοι δεξιά και αριστερά. Δεν ξέρω πότε τον μαχαίρωσε.

Πρόεδρος: Ο Ρουπακιάς σας έδωσε κάποια απάντηση στο λόγο που μαχαίρωσε τον Φύσσα;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι.

Πρόεδρος: Λέτε ήταν ψύχραιμος και ήρεμος.

Μάρτυρας: Δεν έτρεξε, πήγαινε ήρεμος. Δεν είχε αντιληφθεί το τι θα γίνει; Δεν ξέρω. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να τρέξει.

Πρόεδρος: Δεν περίμενε ότι θα επέμβετε, δεν είχατε κάνει τίποτα μέχρι τώρα, θα μπορούσε να φύγει.

Μάρτυρας: Δεν ισχύει αυτό, δεδομένων των συνθηκών που υπήρχαν κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε.