Δίκη Χρυσής Αυγής: Σοκ με τις νέες εξελίξεις - Η Πρόεδρος αμφισβήτησε την αγόρευση της εισαγγελέως!

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Δίκη Χρυσής Αυγής: Σοκ με τις νέες εξελίξεις - Η Πρόεδρος αμφισβήτησε την αγόρευση της εισαγγελέως!

Μόλις 20 λεπτά κράτησε η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Η παρέμβαση της Προέδρου του δικαστηρίου ήταν καταλυτική και έτσι το δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο στις 11:00. Αναζητείται το βούλευμα για ενδεχόμενη παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Γιάννη Λαγό.

Πολύ σοβαρές είναι οι εξελίξεις στην δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς η Πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε στην αρχή της διαδικασίας και πήρε τον λόγο και τοποθετήθηκε απέναντι στην εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου.

Η απάντηση στην εισαγγελέα ήρθε από… έδρας. Η Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτου ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρόταση της σχετικά με τους 11 κατηγορούμενους οι οποίοι στο παρελθόν είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης και δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Τι συνέβη με τον Ρουπακιά;

Η εισαγγελέας απάντησε ότι με βάση τα ποινικά μητρώα πράγματι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα σε ποινές κάθειρξης, ωστόσο, δεν τους συμπεριέλαβε στην πρόταση της όπως είπε, γιατί έχουν εκτίσει τις ποινές τους έχουν αποφυλακιστεί και τηρούν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί. Ως εκ τούτου και για τα πρόσωπα αυτά εμμένει στην άποψή της περί χορήγησης ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση της.

Έτσι, το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 11 το πρωί προκειμένου να αναζητηθεί τυχόν βούλευμα που αναφέρεται σε παραβίαση των περιοριστικών όρων του Γιάννη Λαγού.

Με άλλα λόγια η Πρόεδρος του δικαστηρίου αμφισβήτησε ευθέως τον ισχυρισμό της εισαγγελέως ότι όλοι όσοι έχουν καταδικαστεί εκτός από το Νίκο Μιχαλολιάκο έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Η πρόεδρος εξήγησε ότι δεν ισχύσει ο ισχυρισμός της εισαγγελέως ότι όλοι οι καταδικασθέντες, εκτός του Μιχαλολιάκου, έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Επίσης, είπε ότι δεν ισχύει το επιχείρημα της εισαγγελέως ότι δεν πρόκειται οι καταδικασθέντες να τελέσουν νέα αδικήματα επειδή η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί.

Έτσι, ζήτησε από την εισαγγελέα να τοποθετηθεί εκ νέου για τα θέματα των αναστολών.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ανατροπή - Αναστολή στην εκτέλεση των ποινών

Αναστολή στην εκτέλεση των ποινών των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής (πλην του Γιώργου Ρουπακιά) πρότεινε η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου

«Οι κατηγορούμενοι δεν προσπάθησαν να ξεφύγουν της σύλληψής τους. Κάποιοι κρατήθηκαν σε καταστήματα κράτησης, εξαντλώντας το 18μηνο κράτησής τους. Παρά το γεγονός ότι παρήλθε το διάστημα 7-8 έτη, δεν είναι πιθανό να τελέσουν νέες πράξεις.

Ουδείς κίνδυνος τέτοιος υπάρχει αφού διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισαν τα γραφεία, έκλεισε η εφημερίδα και ο λόγος της. Ενόψει των επιβληθεισών αυτοί θα είναι αυτονόητη.

Επομένως συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για το 497 και επιφυλάσσομαι για την επιβολή περιοριστικών όρων εφόσον το Δικαστήριό σας δεχτεί την πρότασή μου. ποινών, η βλάβη που θα έχουν υποστεί» ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας.