Κολωνός: Απορρίφθηκε το αίτημά της μητέρας της 12χρονης

Παραμένει στην φυλακή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κολωνός: Απορρίφθηκε το αίτημά της μητέρας της 12χρονης

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα παραμένει η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, καθώς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημά της να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Η 37χρονη υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση, δεν γνώριζε τίποτα και δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της στην υπόθεση του βιασμού κατ’ εξακολούθηση του παιδιού της, ωστόσο δεν έπεισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Απορρίφθηκε το αίτημα της 12χρονης

Το αίτημά της απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία καθώς οι δικαστές έκριναν ότι η κατηγορούμενη για μαστροπεία της ανήλικης κόρης της είναι ύποπτη τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εάν αποφυλακιστεί.

Υπενθυμίζεται πως δέκα ακόμη άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο παιδιού παραμένουν επίσης στη φυλακή (δείτε εδώ ποια είναι η ψυχολογική κατάσταση της 12χρονης).

Οι αποκαλύψεις της θείας της 12χρονης

Στην εκπομπή T-live και στη Γιώτα Κηπουρού μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας 2/1 η θεία της 12χρονης από τον Κολωνό και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ψυχολογία της μικρής, το χρονικό με τον Η.Μ αλλά και την κατάσταση της μητέρας της η οποία παραμένει στη φυλακή.

Ο.Η υποστηρίζει ότι πριν από τον ίδιο είχε γνωρίσει τον Γιώργο και ότι ο Γιώργος την είχε βάλει σε όλη αυτήν την ιστορία. Φυσικά και όχι.

Το έχω ρωτήσει 100 φορές το παιδί. Υπάρχει το μήνυμα που αποδεικνύει τα πάντα, ότι αυτός ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πείραξε το παιδί. Από την πρώτη εβδομάδα, της έδινε λεφτά, αναφέρει αρχικά η θεία της 12χρονης.

Την πήγαινε και στα ραντεβού με το αυτοκίνητο;

Όχι. Το περίεργο είναι ότι αυτός τώρα φαίνεται ελεύθερος, ενώ στο παιδί έλεγε ότι είναι παντρεμένος και ότι έχει και ένα γιο. Τον είχε δει και τον είχε ρωτήσει «τι είναι αυτός» και είπε ο γιος του.

Αυτό που μας τρελαίνει τελείως είναι ότι ψάχνουν τώρα, λέει, οι αρχές δεν του βρήκαν τίποτα…. Τι να του βρουν μετά από σαράντα μέρες; Αυτός είχε καλύψει πάρα πολύ καλά. Όταν έλεγε στο παιδί ότι «δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα οι δικοί σου και ό,τι και να γίνει θα σας πάρω και εσάς φυλακή», τα είχε καλύψει όλα ο άνθρωπος. Εννοείται πως έλεγε στο παιδί τι να κάνει και «όταν πας σπίτι θα κάνεις αυτό.

Ο Η.Μ φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι δεν έχει καμία σχέση για όλα τα υπόλοιπα ραντεβού που είχαν κλειστεί με τη 12χρονη.

Άρα, το παιδί τα έκανε μόνο του; Πάει τώρα δηλαδή να χρεώσει ποιον; Την οικογένεια; Ποιον πάει να χρεώσει; Και αν ήταν έτσι, η οικογένεια θα πεινούσε; Θα έπαιρναν 20 και 30 ευρώ; Αυτός πήγε πάνω στο παιδί μέσω του Μ… που ήταν πελάτης εκεί στο super market… Μετά από τον Μ.

Πώς είναι το παιδί σήμερα με όλα αυτά που έχουν συμβεί;

Πώς να είναι;

Έχει επικοινωνία με τη μητέρα του;

Φυσιολογικά… Ακόμα δεν έχουμε ξεκινήσει καμία δραστηριότητα…

Σχολείο πηγαίνει;

Τίποτα… Όχι. Φυσικά και… Τίποτα. Περιμένουμε ακόμα… Δώσαμε τόπο, επειδή τώρα είναι οι γιορτές, περιμένω τώρα μετά τις γιορτές να δω τι θα γίνει. Γενικώς, δε έχει γίνει τίποτα. Ούτε για εμένα υπάρχει υποστήριξη εδώ ψυχολογική…

Σε άλλο μέρος των δηλώσεών της η θεία της 12χρονης αναφέρει πως ο Η.Μ κάποιον προσπαθεί να καλύψει: «Το παιδί έκανε ό,τι της έλεγε να κάνει. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω και αυτό που βλέπω είναι ότι ο άνθρωπος αυτός κάποιον καλύπτει πολύ μεγαλύτερο από όλους αυτούς που συζητάμε τώρα. Αυτά είναι τα μικρά τα ψάρια…»

Η θεία της 12χρονης για την κατάσταση της μητέρα της: «Και αυτό που θέλουμε να ακουστεί πάρα πολύ και να πούμε εμείς τα στοιχεία που έχουμε είναι αυτό που συμβαίνει με τη μάνα. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν είπαμε να βγει έξω και να πάρει τα παιδιά της και να είναι όλα μια χαρά. Να βγει έξω η γυναίκα… Να ξέρετε, τα παιδιά… Δεν μπορεί οκτώ παιδιά να την υποστηρίζουν, να κλαίνε, να είναι όλα σε άσχημη κατάσταση. Ένα από όλα θα έλεγε ότι «η μάνα μας δεν ήταν καλή». Και δεν ισχύει αυτό που λένε, ότι όλα τα παιδιά υποστηρίζουν τις μάνες.

Η μικρή μιλάει με τη μητέρα της, έχει δικαίωμα να μιλάει;

Φυσικά και μιλάει… Φυσικά και μιλάει. Όλα παραπονιούνται και είναι όλα σε άθλια κατάσταση. Η μητέρα της, της μιλάει ξέρετε τώρα πώς, σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να είναι όλα εντάξει. Το παιδί μου… και ότι «σε αγαπάω, σε αγαπάμε, σε αγαπάμε», αναφέρει στο T-live η θεία της 12χρονης από τον Κολωνό.