Δολοφονία 19χρονου Θεσσαλονίκη: «Μη με χτυπάτε άλλο» - Πρωτοφανές ξέσπασμα από τον πατέρα του Άλκη Καμπανού

Σε εξέλιξη η δίκη του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Δολοφονία 19χρονου Θεσσαλονίκη: «Μη με χτυπάτε άλλο» - Πρωτοφανές ξέσπασμα από τον πατέρα του Άλκη Καμπανού

Τη Δευτέρα 13/2 συνεχίστηκε η δίκη για τον τραγικό θάνατο, που βρήκε ο 19χρονος Άλκης στη Θεσσαλονίκη με τον πατέρα του παιδιού να δίνει ξανά το παρόν στο Μικτό ορκωτό δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα ακούστηκε στην αίθουσα και η πιο σημαντική μαρτυρία, που δεν είναι άλλη από αυτή του αστυνομικού, που εντόπισε το νεκρό παιδί (δείτε εδώ την έκρηξη της μητέρας του έξω από το δικαστήριο).

«Τα χαράματα της 1ης Φεβρουαρίου, στις 00:19 λάβαμε σήμα από το κέντρο της Άμεσης Δράσης να πάμε στην Γαζή. Συμπλοκή αρκετών ατόμων τα οποία κρατούσαν διάφορα αντικείμενα. Ενημέρωσαν κι άλλες δυνάμεις γιατί κοντά στο σημείο της επίθεσης έχει κοντά Αστυνομικό Τμήμα. Δεν γνωρίζαμε ότι ήταν οπαδικό.

Φτάσαμε περίπου μετά από 4 λεπτά, ίσως και λιγότερο. Στο ύψος του γηπέδου, είδαμε να τρέχουν 3-4 άτομα και στη θέα του περιπολικού έφυγαν, άρχισαν να πηδάνε κάγκελα και πυλωτή. Ενημέρωσα το κέντρο, και φτάσαμε στην συμβολή των οδών Γαζή με Πλαστήρα και είχε πλήρη ησυχία. Ήταν σκοτάδι. Κατεβήκαμε από το περιπολικό με τον συνάδελφο, και εκεί στο σημείο κοντά υπάρχει ένα παρτέρι, τότε είδα τον Άγγελο (σ.σ. φίλο του Άλκη), όρθιο με αίματα στο αριστερό πόδι και στο κεφάλι.

Από την άλλη πλευρά, είδα πεσμένο τον Άλκη σε μια λίμνη αίματος, δεν ήταν κανείς γύρω του. Το παιδί ήταν βουτηγμένο στο αίμα. Υπήρχε μαύρο αίμα που έδειχνε ότι χτυπήθηκαν ζωτικά όργανα. Ήταν λες και μπήκαμε μέσα σε σφαγείο.

Τότε, είχε ελάχιστα τις αισθήσεις του, μας έδειχνε μόνο το σοβαρό τραύμα που είχε. Δεν καταφέραμε δυστυχώς να σταματήσουμε την αιμορραγία και ξεψύχησε μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι σοκαριστικό να φεύγει στα χέρια σου ένα παιδί.

Μετά από λίγα λεπτά έφτασαν κι άλλες δυνάμεις και αποκλείσαμε το σημείο. Υπήρχε ένα δρεπάνι, κόκκινο με μαύρη λαβή, σε μια λίμνη αίματος κοντά στα σκαλιά. Ο Άγγελος ήταν ζαλισμένος, δεν θυμόταν τι έγινε, μου είπε ότι τους επιτέθηκαν και έφυγαν. Άρχισα να συλλέγω στοιχεία, σε πολλά σημεία υπήρχαν σπασμένες γυψοσανίδες, υπήρχαν και κομμάτια κάτω, εμείς δεν αγγίξαμε τίποτα από ότι βρέθηκε», είχε πει ο αστυνομικός για τον Άλκη Καμπανό στην κατάθεσή του.

Η αντίδραση του πατέρα του Άλκη Καμπανού μέσα στο δικαστήριο

Μέσα από το ρεπορτάζ του Αντ1 έγινε γνωστό, πως στη σημερινή δίκη προβλήθηκαν και αποσπάσματα από τις κάμερες, που κατέγραψαν το φρικτό θάνατο του Άλκη με τον πατέρα του να λυγίζει.

Έντονη ήταν επίσης και η στιγμή, που ο συνήγορος υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου ρώτησε τον μάρτυρα - αστυνομικό από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, αν γνωρίζει τον λόγο που οι φίλοι του Άλκη δεν κάλεσαν την αστυνομία μετά την επίθεση, με τον πατέρα τότε να φτάνει στο όριο του και να φωνάζει τα λόγια του γιου του λίγο πριν ξεψυχήσει.

«Μη με χτυπάτε άλλο, μη με χτυπάτε άλλο, ήμαρτον», είπε ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη.