Τραγωδία Τέμπη: «Οι σοροί είναι σε κακή κατάσταση! Απανθρακωμένες και διαμελισμένα άτομα» - Σοκάρει η ιατροδικαστής του νοσοκομείου Λάρισας

«Είναι σοροί κυρίως νεαρών ατόμων! Δυστυχώς δεν έχουν γίνει ακόμα ταυτοποιήσεις»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τραγωδία Τέμπη: «Οι σοροί είναι σε κακή κατάσταση! Απανθρακωμένες και διαμελισμένα άτομα» - Σοκάρει η ιατροδικαστής του νοσοκομείου Λάρισας

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν εγκλωβισμένους στα βαγόνια των τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, και δεκάδες νεκροί ανασύρονται από τα συντρίμμια.

Σε πρώτο επίπεδο, αυτό που φαίνεται πως έγινε, είναι ότι οι δυο αμαξοστοιχίες βρέθηκαν, μετά τον σταθμό της Λάρισας, να κινούνται στην ίδια γραμμή, καταλήγοντας να συγκρουστούν μετωπικά. Αλλά, μέχρι και την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το πώς ακριβώς συγκρούστηκαν τα δύο τρένα μεταξύ τους, μένει να ερευνηθεί επακριβώς.

Η έρευνα για να λυθεί το κουβάρι της τραγωδίας, βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ στο Αστυνομικό τμήμα Λάρισας δίνονται ήδη καταθέσεις.

Τι λέει η ιατροδικαστής του νοσοκομείου Λάρισας για την τραγωδία στα Τέμπη

Συγκλονιστικές δηλώσεις για τους διαμελισμένους και απανθρακωμένους έκανε η ιατροδικαστής κ. Ρουμπίνη Λεονταρή έξω από το νοσοκομείο Λάρισας.

Δείτε επίσης: «Παιδί μου! Το παιδί μου» - Η συγκλονιστική στιγμή που μάνα βλέπει το παιδί της ζωντανό

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Τσιάρα, αλλά και την υπηρεσιακή γραμματέα, την κ. Γιαβή. Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με το νοσοκομείο, τον διοικητή, και τον πουρό υγείας που βρίσκεται εδώ, καθώς επίσης και με την Αστυνομία που αυτή τη στιγμή έχει επωμισθεί, μαζί με εμάς το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών».

«Είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, γιατί οι σοροί είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, θα κρατήσει πάρα πολλές ώρες ίσως μέχρι το απόγευμα. Δυστυχώς συνεχίζουν να έρχονται σοροί από τον τόπο του δυστυχήματος. Αφού τελειώσει αυτό το επίπονο, για εμάς και για τις οικογένειες, στάδιο, μετά θα ξεκινήσουμε το έργο των νεκροψιών – νεκροτομών. Δυστυχώς δεν έχουν γίνει ακόμα ταυτοποιήσεις σορών.

Είναι σοροί κυρίως νεαρών ατόμων. Έχουμε μέχρι στιγμής και 7 απανθρακωμένες σορούς. Έχουμε και διαμελισμένα άτομα. Δεν έχω εικόνα τραυματιών, ανήκω στο υπουργείο Δικαιοσύνης και μιλάω για τους νεκρούς ανθρώπους. Θυμίζει πολύ το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Έχουμε μία μαζικότητα, μία καταστροφή που δεν έχει ξαναδεί η Ελλάδα μετά τα αεροπλάνα Γιάκοβλεβ και Ήλιος»

Δείτε επίσης: «Ήταν ένα κοριτσάκι 6 μηνών, προσπάθησα να βρώ, δεν το βρήκα» - Συγκλονίζει νεαρός επιβάτης

«Με εντολή του κ. Τσιάρα, έρχεται και ο ιατροδικαστής κ. Καρακούκης από την Αθήνα ως γενικός προϊστάμενος στην Ελλάδα. Είμαστε όλοι εδώ για να επωμισθούμε αυτό το κομμάτι. Έχουμε 35 νεκρούς έως τώρα. Οι συνθήκες θανάτου θα διαπιστωθούν κατά τις νεκροτομές, αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει η ταυτοποίηση και αναγνώριση των νεκρών.

Οι περισσότεροι είναι νεαροί σε ηλικία. Είναι χρονοβόρα διαδικασία, και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην γίνουν λάθη και μην αποδοθεί μία σορός λάθος σε έναν οικείο», είπε.