Συγκλονίζει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την τραγωδία στα Τέμπη: «Είμαστε δίπλα τους» - Με φωτογραφίες των παιδιών τους στα χέρια οι γονείς έξω από τα νοσοκομεία

Η κατάσταση είναι δραματική...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Λίγες ώρες αφού η τραγωδία στα Τέμπη έγινε γνωστή, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κήρυξε εθνικό πένθος για τις επόμενες τρεις ημέρες, με αποτέλεσμα να αναβληθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ενώ πολλές από τις εκπομπές επίσης δεν θα βγουν στον αέρα σήμερα, Τετάρτη 1/3 (δείτε εδώ τι θα γίνει με το Survivor All Star).

Για τον λόγο αυτό, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποφάσισε να διακόψει την επίσημη επίσκεψή της στη Μολδαβία και θέλησε να βρεθεί στο σημείο της σύγκρουσης, όπως έκανε και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στις κάμερες.

Η δήλωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την τραγωδία στα Τέμπη

Η ίδια, μάλιστα, πραγματοποίησε και μερικές δηλώσεις σχετικά με το ατυχές συμβάν, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση σε όλο τον κόσμο.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια αδιανόητη τραγωδία. Θρηνούμε κατά κύριο λόγο νέους ανθρώπους. Μοιραζόμαστε την οδύνη όσων έχασαν τους δικούς τους, αν και γνωρίζουμε ότι ο πόνος τους είναι τόσο μεγάλος, ώστε κανένας παρηγορητικός λόγος δεν μπορεί να τον ανακουφίσει. Αγωνιούμε για τους τραυματίες και ευχόμαστε να γίνουν σύντομα καλά. Ευχαριστούμε τα σωστικά συνεργεία και το ιατρικό προσωπικό, που δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης. Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων. Είμαστε δίπλα τους», ανέφερε συγκεκριμένα, ενώ στη συνέχεια άφησε λουλούδια στα συντρίμμια.

Τραγωδία Τέμπη Σακελλαροπούλου
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/MOTIONTEAM/EUROKINISI

Τέμπη Σακελλαροπούλου
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/MOTIONTEAM/EUROKINISI

Αξίζει να σημειωθεί πως οι έρευνες για τους επιβάτες δεν έχουν σταματήσει ακόμα και είναι συγκλονιστικό το γεγονός πως οι γονείς περιμένουν έξω από τα νοσοκομεία για να μάθουν τι συνέβη στα παιδιά τους, κρατώντας στα χέρια τους φωτογραφίες τους.

Ένας πατέρας εθεάθη, δηλαδή, αναζητώντας την φίλη του γιου του και ζητούσε βοήθεια για τον εντοπισμό της, όντας σε κατάσταση πανικού.