Τραγωδία Τέμπη: «Βεβηλώνουμε τους νεκρούς που χάθηκαν...» - Ξέσπασε σε κλάματα ο Κώστας Καραμανλής στον αέρα του Super Κατερίνα

Βρέθηκε στο σημείο της σύγκρουσης

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τραγωδία Τέμπη: «Βεβηλώνουμε τους νεκρούς που χάθηκαν...» - Ξέσπασε σε κλάματα ο Κώστας Καραμανλής στον αέρα του Super Κατερίνα

Την ώρα που οι σωροί των θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη αναζητούνται ακόμα, ώρες μετά την σύγκρουση των τρένων, έγινε γνωστό πως πραγματοποιήθηκε μία ακόμη σύλληψη (δείτε εδώ ποιος είναι υπεύθυνος για το δυστύχημα).

Στο σημείο βρίσκονται, πέρα από τους δημοσιογράφους και τις οικογένειες των επιβατών, και επίσημα πρόσωπα, όπως είναι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο υπουργός μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Ο τελευταίος μάλιστα μίλησε και στην κάμερα του ALPHA και συγκεκριμένα της εκπομπής Super Κατερίνα το πρωί της Τετάρτης 1/3 και η συγκίνησή του ήταν τεράστια, με τον ίδιο να μη μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του μπροστά σε όλο τον κόσμο και τα κανάλια.

Με δάκρυα στα μάτια ο Κώστας Καραμανλής στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη

«Σήμερα είναι μια πραγματικά θλιβερή ημέρα. Και σήμερα όσοι έχουμε βρεθεί εδώ εκφράζουμε την οδύνη και τη θλίψη διότι οι σκηνές που βλέπουμε είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις όλων βρίσκονται στα θύματα και στις οικογένειές τους. Γνωρίζετε και καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων», είπε αρχικά στα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονται εκεί ήδη.

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε εμφανώς συγκινημένος, ξεσπώντας σε κλάματα: «Εγώ θέλω και είμαι υποχρεωμένος να πω ένα πράγμα: Θα διερευνήσουμε με απόλυτη σοβαρότητα και διαφάνεια τα αίτια αυτού του τραγικού συμβάντος. Ό,τι πούμε τώρα είναι πρώιμο και με αυτόν τον τρόπο θα σας έλεγα ότι βεβηλώνουμε τους νεκρούς που χάθηκαν».

Αναγνωρίστηκαν οι πρώτοι σοροί - Ανάμεσα τους τρεις φοιτήτριες από την Καλαμπάκα

Οργή για την σύγκρουση των δυο τρένων και θρήνος για τα θύματα, επικρατεί σε όλη την Ελλάδα. Η τραγωδία στα Τέμπη έχει "παγώσει" το πανελλήνιο. Αυτή την στιγμή συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί επιβατών.

Σκηνές πένθους επικρατούν στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου μεταφέρονται τραυματίες και σοροί διαμελισμένοι και απανθρακωμένοι.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, γιατί οι σοροί είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, θα κρατήσει πάρα πολλές ώρες ίσως μέχρι το απόγευμα. Δυστυχώς συνεχίζουν να έρχονται σοροί από τον τόπο του δυστυχήματος. Αφού τελειώσει αυτό το επίπονο, για εμάς και για τις οικογένειες, στάδιο, μετά θα ξεκινήσουμε το έργο των νεκροψιών – νεκροτομών. Δυστυχώς δεν έχουν γίνει ακόμα ταυτοποιήσεις σορών.

Είναι σοροί κυρίως νεαρών ατόμων. Έχουμε μέχρι στιγμής και 7 απανθρακωμένες σορούς. Έχουμε και διαμελισμένα άτομα. Δεν έχω εικόνα τραυματιών, ανήκω στο υπουργείο Δικαιοσύνης και μιλάω για τους νεκρούς ανθρώπους. Θυμίζει πολύ το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Έχουμε μία μαζικότητα, μία καταστροφή που δεν έχει ξαναδεί η Ελλάδα μετά τα αεροπλάνα Γιάκοβλεβ και Ήλιος», έχει δηλώσει η ιατροδικαστής κ. Ρουμπίνη Λεονταρή έξω από το νοσοκομείο Λάρισας - δείτε εδώ αναλυτικά τα όσα είπε και σόκαρε τους δημοσιογράφους.

Στην Καλαμπάκα επικρατεί θρήνος καθώς τρία κορίτσια, δυο δίδυμες αδελφές και η πρώτη τους ξαδέρφη, όλες φοιτήτριες, συγκαταλέγονται ανάμεσα στη μακάβρια λίστα των νεκρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr έχει γίνει ήδη η αναγνώρισή τους, ενώ η είδηση έχει βυθίσει στο πένθος την Καλαμπάκα καθώς πρόκειται για πολύ γνωστή οικογένεια, με έντονη επιχειρηματική δράση στην πόλη.