Έκτακτη απόφαση - Χωρίς τρένα για όλο το Σαββατοκύριακο

Συνεχίζεται η απεργία

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train και των δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας δεν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2023 λόγω της νέας 48ωρης απεργίας που εξήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, με αφορμή φυσικά την τραγωδία στα Τέμπη -δείτε εδώ το ανατριχιαστικό σημείωμα που βρέθηκε για αγνοούμενη.

Για το πρωί της Κυριακής μάλιστα οι σιδηροδρομικοί έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Τα δρομολόγια του σιδηροδρόμου έχουν διακοπεί από το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Μαρτίου μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στους 57 οι νεκροί - Τι ανέφερε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας

Στους 57 έχουν φτάσει δυστυχώς οι νεκροί μετά την τραγωδία στα Τέμπη, με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας να προχωρά σε νεότερη επίσημη ενημέρωση για το δυστύχημα.

Όπως ανέφερε ο πύραρχος Βαθρακογιάννης «οι πυροσβέστες πραγματοποιούν σάρωση τόσο στις άμορφες μάζες σιδερικών όσο και στο έδαφος. Σκοπός ο εντοπισμός αγνοουμένων και η πιθανή συλλογή μικρών δειγμάτων βιολογικού υλικού. Εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας».

«Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος από κάποιους να προσθέτουν αυτούς που είχαν δηλωθεί από τους συγγενείς ως αγνοούμενοι αμέσως μετά το δυστύχημα με τον αριθμό των νεκρών που έχουν ανασυρθεί. Όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά από πλευράς του η αστυνόμος Β’, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου, μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 36 σοροί από τα δείγματα που έχει λάβει η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας. Σχετικά με τους νοσηλευόμενους, είπε ότι παραμένουν για νοσηλεία 38 επιβάτες. Όπως ανέφερε έχουν ενημερωθεί 11 οικογένειες για την τύχη των δικών τους.