Τέμπη: Επεισόδια στο Σύνταγμα - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Χημικά και μολότοφ

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τέμπη: Επεισόδια στο Σύνταγμα - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Από επεισόδια σημαδεύτηκε η σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Η πορεία είχε ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα από τα Προπύλαια και κατέληξε στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή. Εκεί, οι συγκεντρωμένοι άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων -δείτε εδώ την κηδεία του πρώτου θύματος.

Κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές ωστόσο πέταξαν φωτοβολίδες και πέτρες στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, για να τους απομακρύνει.

Για λίγη ώρα, μετά τις 20:30, η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.Σημειώνεται πως η συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για Όλους» διοργάνωσε τη σιωπηρή διαμαρτυρία στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Βιώνουμε μια ανείπωτη τραγωδία, πενθούμε τον άδικο χαμό δεκάδων κυρίως νέων ανθρώπων, ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια. Συμμετέχουμε στην σιωπηρή διαμαρτυρία στις 3 Μαρτίου 2023, στο Σύνταγμα στις 19:00».

Λόγω της πορείας είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστήμιου και στη λεωφόρο Αμαλίας.

Επεισόδια στι Σύνταγμα λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη

«Συγγνώμη, δεν μπορώ» - Ξέσπασε σε κλάματα στον αέρα του MEGA ο Αλέξης Κούγιας

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με την Κατερίνα Παναγοπούλου στην παρουσίαση κλήθηκε να μιλήσει το βράδυ της Παρασκευής 3/3 ο Αλέξης Κούγιας για την τραγωδία στα Τέμπη (δείτε εδώ πόσοι είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί). Ωστόσο, δεν τα κατάφερε.

Συγκεκριμένα, μετά από μερικές μαρτυρίες και συγκλονιστικές περιγραφές που ακούστηκαν στο δελτίο ειδήσεων, ο γνωστός ποινικολόγος ήταν αρκετά φορτισμένος και συγκινημένος και δεν κατάφερε να προχωρήσει ομαλά στη σύνδεση.

«Είμαι συνήγορος οικογενειών πολλών θυμάτων, όμως ειλικρινά σας λέω ότι μετά από αυτό που άκουσα από αυτό το παλλικάρι δεν έχω την δύναμη να μιλήσω. Είμαι σκληρός άνθρωπος αλλά, ειλικρινά σας το λέω, δεν μπορώ. Είμαι συγκινημένος πάρα πολύ.

Δεν θέλω να… Τι να μιλήσουμε και τι να πούμε; Να πούμε νομικά; Τι να μιλήσουμε και τι να πούμε; Ειλικρινά σας το λέω, είμαι συγκινημένος ιδιαίτερα. Τι να πεις στους ανθρώπους; Συγγνώμη, δεν μπορώ, ειλικρινά σας το λέω. Σκέφτομαι τον εαυτό μου στο δικαστήριο… Τι να πεις για αυτούς τους ανθρώπους; Λυπάμαι πολύ, δεν μπορώ να συνεχίσω! Σας ζητώ συγγνώμη! Έχω γιο 20 ετών που είναι στο Πανεπιστήμιο και μια κόρη 17 ετών. Δεν θέλω να συνεχίσω. Συγγνώμη. Με συγχωρείτε πάρα πολύ που σας χαλάω τη σύνδεση. Ευχαριστώ πολύ» είπε, βουρκωμένος, ο Αλέξης Κούγιας και αποχώρησε από το παράθυρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.