Τέμπη: Στους 57 οι νεκροί - Τι ανέφερε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας

«Εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Στους 57 έχουν φτάσει δυστυχώς οι νεκροί μετά την τραγωδία στα Τέμπη, με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας να προχωρά σε νεότερη επίσημη ενημέρωση για το δυστύχημα -δείτε εδώ το ανατριχιαστικό σημείωμα που βρέθηκε για αγνοούμενη.

Τι ανέφερε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας για το μπέρδεμα με τους αγνοοούμενους στα Τέμπη

Όπως ανέφερε ο πύραρχος Βαθρακογιάννης «οι πυροσβέστες πραγματοποιούν σάρωση τόσο στις άμορφες μάζες σιδερικών όσο και στο έδαφος. Σκοπός ο εντοπισμός αγνοουμένων και η πιθανή συλλογή μικρών δειγμάτων βιολογικού υλικού. Εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας».

«Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος από κάποιους να προσθέτουν αυτούς που είχαν δηλωθεί από τους συγγενείς ως αγνοούμενοι αμέσως μετά το δυστύχημα με τον αριθμό των νεκρών που έχουν ανασυρθεί. Όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά από πλευράς του η αστυνόμος Β’, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου, μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 36 σοροί από τα δείγματα που έχει λάβει η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας. Σχετικά με τους νοσηλευόμενους, είπε ότι παραμένουν για νοσηλεία 38 επιβάτες. Όπως ανέφερε έχουν ενημερωθεί 11 οικογένειες για την τύχη των δικών τους.

Το προφητικό βίντεο των δίδυμων κοριτσιών και της ξαδέρφης τους λίγα λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη

Μία από τις πιο τραγικές ιστορίες θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη είναι εκείνη των τριών κοριτσιών, των δύο δίδυμων αδερφών και της ξαδέρφης τους δηλαδή, της Θώμης, της Αναστασίας και της Χρύσας, οι οποίες θα έπρεπε να βρίσκονται στο έκτο βαγόνι, σύμφωνα με τα εισιτήριά τους, αλλά την τελευταία στιγμή αποφάσισαν να πάνε στο κυλικείο του τρένου που ήταν στο πρώτο βαγόνι και η ζωή τους χάθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι τρεις τους, βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και ειρωνεία είναι πως η θλιβερή ιστορία τους δεν ξεκινάει από την Τρίτη 28/2, αλλά φτάνει πίσω στη φωτιά που έλαβε χώρα στο Μάτι (δείτε εδώ όλη την αλήθεια). Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα, την Παρασκευή 3/3, έγινε γνωστό πως μία από τις κοπέλες είχε δημοσιεύσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram δύο βίντεο, που αποδείχθηκαν προφητικά για την κατάληξή τους, εφόσον σε αυτά έγραφε: «Ίσως φτάσουμε κάποτε…».