Τραγωδία Τέμπη: Εξαϋλώθηκαν οι δίδυμες από την Καλαμπάκα - Η τραγική ιστορία που βίωσαν στη φωτιά στο Μάτι

Τι θα γίνει με την κηδεία τους

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Τέμπη: Εξαϋλώθηκαν οι δίδυμες από την Καλαμπάκα - Η τραγική ιστορία που βίωσαν στη φωτιά στο Μάτι

Μια από τις δραματικές περιπτώσεις των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη είναι αυτή των δυο 20χρονων κοριτσιών και της ξαδέρφης τους. Τα κορίτσια σύμφωνα με μαρτυρία, άφησαν τις βαλίτσες τους στο τέταρτο βαγόνι και πήγαν στο κυλικείο γιατί δεν είχε θέση να κάτσουν.

«Σκεφτόμουν να σηκωθώ να πάω στο κυλικείο, αλλά ευτυχώς δεν σηκώθηκα, ήταν το τυχερό μου. Θυμάμαι τα τρία κορίτσια, τις δίδυμες και την ξαδέλφη τους που άφησαν τις βαλίτσες τους δίπλα σε εμάς και είπαν “πάμε στο κυλικείο να κάτσουμε” γιατί δεν είχε να κάτσουν και οι τρεις. Την άλλη μέρα που το διάβασα, σοκαρίστηκα ακόμα περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά ο 28χρονος Νίκος.

Εξαϋλώθηκαν οι δίδυμες κατά την σύγκρουση

Την υπόθεσή τους έχει αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε για τις οικογένειες της Θώμης και της Χρυσής Πλακιά και της ξαδέρφης τους, Αναστασίας Πλακιά ότι «στο μυαλό τους είναι το πώς θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το πρόβλημα ότι τα κορίτσια εξαϋλώθηκαν και πώς θα μπορέσουν να κάνουν μια κηδεία».

Δείτε επίσης: «Μου είπαν να τηρηθεί εντολή να μην ανοιχτεί το φέρετρο γιατί το πτώμα είναι...» - Ταυτοποιήθηκε σορός 28χρονης

Όπως είπε, μάλιστα, οι οικογένειες των τριών κοριτσιών σκέφτονται «αν αυτό δεν είναι δυνατό (σ.σ. να κάνουν κηδεία) να χτίσουν μια εκκλησία» στη μνήμη τους.

Ο Αλέξης Κούγιας έχει αναλάβει και άλλες επτά περιπτώσεις θυμάτων και τραυματιών από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και δήλωσε ότι «οι υπόλοιπες οικογένειες θέλουν να ασχολήθούν με όσους όλοι ενέχονται να βρεθούν κατηγορούμενοι διαμηνύοντας ότι «σε καμία περίπτωση εμείς δεν θα κάνουμε πίσω στο οτιδήποτε και θα πάμε μέχρι το τέλος».

Είχαν χάσει πέντε συγγενείς τους στην φωτιά στο Μάτι

Η δημοσιογράφος, Βιργινία Πισιμίδη αποκάλυψε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» την τραγική σύμπτωση στην οικογένεια των νεαρών κοριτσιών. Συγκεκριμένα, το 2018, στη φονική φωτιά στο Μάτι, έχασαν από τη ζωή πέντε πρόσωπα της οικογένειας τους.

Δείτε επίσης: Σε φυλακή στην Τουρκία ο πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού - Το αίτημα της Ελλάδας