Τραγωδία Τέμπη: Σε φυλακή στην Τουρκία ο πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού - Το αίτημα της Ελλάδας

«Αποφυλακίζεται μετά το Πάσχα, δεν θα είναι στην κηδεία του παιδιού του»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Στην οικογένεια του 28χρονου μηχανοδηγού που πέθανε στην τραγωδία των Τεμπών, βιώνουν από πριν ένα μεγάλο δράμα. Ο πατέρα του αδικοχαμένου νέου είναι φυλακισμένος στην Τουρκία. Για το λόγο αυτό λοιπόν, δεν θα μπορεί να βρίσκεται στην κηδεία του παιδιού του.

«Ο Νίκος ήταν δύο χρόνια στην υπηρεσία, ήταν χαρούμενος για τη δουλειά του, ήταν αγωνιστής, δούλευε από μικρός» είπε αρχικά συγγενής του 28χρονου και πρόσθεσε: «Ήταν με το χαμόγελο και όπως έλεγε ο πατέρας του "τον Νικόλα δεν τον φοβάμαι"».

Και συνέχισε για τον πατέρα του νεαρού: «Ναι στην Τουρκία σε μια φυλακή και αποφυλακίζεται μετά το Πάσχα και δεν θα είναι στην κηδεία του παιδιού του. Θερμή παράκληση στην πολιτεία μήπως μπορέσουμε να κάνουμε κάτι να έρθει».

Δείτε επίσης: Ανατριχιαστικό! Φωτογραφία από το 3ο βαγόνι με τους ανυποψίαστους επιβάτες πριν την σύγκρουση

Το αίτημα της Ελλάδας στην Τουρκία για τον πατέρα του αδικοχαμένου μηχανοδηγού στα Τέμπη

Οι ελληνικές αρχές κινητοποιήθηκαν στέλνοντας αίτημα μέσω του Έλληνα πρόξενου στην τουρκική εισαγγελία, ώστε να δώσει εκτάκτως άδεια στον Έλληνα κρατούμενο.

Χθες, Πέμπτη (3/3) η οικογένεια του Έλληνα κρατούμενου ζήτησε τη συνδρομή του Ελληνικού Προξενείου στην Ανδριανούπολη ώστε να του δοθεί άδεια για ανθρωπιστικούς λόγους.

Δείτε επίσης: Σήμερα η πρώτη κηδεία θύματος στην Κατερίνη

Η αιτηθείσα άδεια επισκέψεως δόθηκε κατ’ εξαίρεση και σήμερα το πρωί (03.03.2023) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εν λόγω συνάντηση. Παράλληλα, ζητήθηκε και συνάντηση με Προϊστάμενο αρμόδιας Γενικής Εισαγγελίας Ραιδεστού ώστε να μεταφερθεί το σχετικό αίτημα του Έλληνα πολίτη. Επιπλέον, στο πλαίσιο οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα, απέστειλε άμεσα, χθες, Ρηματική Διακοίνωση σε τουρκικό ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα του αιτήματος, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και τηλεφωνικές επικοινωνίες ελληνικής Πρεσβείας, με τις Διευθύνσεις Διμερών Σχέσεων καθώς και Προξενικών Υποθέσεων του Τουρκικού ΥΠΕΞ.

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, θα λάβει χώρα συνάντηση, για το ίδιο ζήτημα, του «Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα, με τον Γενικό Γραμματέα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. Σημειώνεται ότι, η αποδοχή ή όχι του αιτήματος «ειδικής αδείας για ανθρωπιστικούς λόγους» εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των τουρκικών αρχών, γράφει το ieidiseis.gr.