Τέμπη: «Είναι ζώα, είναι φονιάδες, είναι εγκληματίες» - Ασύλληπτο ξέσπασμα από τον πατέρας της συντρόφου του 26χρονου Δημήτρη

«Τόσα εκατομμύρια που πήραν, τι τα κάνανε; Ποιοι τα φάγανε;»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τέμπη: «Είναι ζώα, είναι φονιάδες, είναι εγκληματίες» - Ασύλληπτο ξέσπασμα από τον πατέρας της συντρόφου του 26χρονου Δημήτρη

Με την τραγωδία στα Τέμπη ασχολήθηκε η εκπομπή Super Κατερίνα. Στον αέρα μίλησε τόσο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, όσο και ο πατέρας της συντρόφου του άτυχου Δημήτρη που έχασε τη ζωή του στην σύγκρουση των δυο τρένων.

Από πλευράς του ο γνωστός δικηγόρος μίλησε για την νομική υπόσταση του θέματος. Επίσης, αναφέρθηκε στις διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα για τις παραλείψεις τους οι οποίες ήταν εκείνες που προκάλεσαν και την τραγωδία.

«Η ευθύνη είναι μία αλυσίδα, άλλοι έχουν ευθύνη με ενδεχόμενο δόλο, άλλοι με βαριά ή συνειδητή αμέλεια. Θα εξεταστεί ποιοι όφειλαν να έχουν προβλέψει ένα τέτοιο θανατηφόρο συμβάν», είπε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Δείτε επίσης: «Άφησε τρία κορίτσια πίσω...» - Συγκινεί ο Απόστολος Λύτρας με την αποκάλυψη για την οικογένεια του νεκρού μηχανοδηγού

Το ξέσπασμα του πατέρα της συντρόφου του Δημήτρη που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη

Από την άλλη, ο πατέρας της συντρόφου του 26χρονου Δημήτρη, ξέσπασε κατά των υπευθύνων της τραγωδίας, αλλά και κατά της Hellenic Train που κοστολόγησε τις ζωές των θυμάτων.

«21 μέρες τώρα με έχει διαλύσει αυτό το περιστατικό. Είναι ζώα, είναι φονιάδες, είναι εγκληματίες. Ο Δημήτρης με τον φίλο του ήρθαν να κάνουμε τριήμερο. Έστειλαν στην κόρη μου 11:10 ότι έφτασαν Λάρισα, μετά του έστειλε η κόρη μου 11:20 δεν απάντησε».

«Ο Καραμανλής κατεβαίνει ξανά, θέλει άλλο Είναι όλοι εγκληματίες, είναι αλήτες. Τόσα εκατομμύρια που πήραν, τι τα κάνανε; Ποιοι τα φάγανε;» είπε μεταξύ άλλων.

Η σοκαριστική αποκάλυψη για τον σταθμάρχη στα Τέμπη

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, το βράδυ της Κυριακής 19/3 μίλησαν για την τραγωδία στα Τέμπη Συγκεκριμένα, αποκάλυψαν τον τρόπο με τον οποίοι εκπαιδεύονταν οι υπάλληλοι για να αναλάβουν χρέη σταθμαρχών και όχι μόνο.

Οι εκπαιδευόμενοι σταθμάρχες, ανάμεσά τους και ο 59χρονος, έκαναν πρακτική εξάσκηση σε δύο συγκεκριμένους σταθμούς, στο Λιτόχωρο και την Καλαμπάκα. Ωστόσο, ο πίνακας ελέγχου στο Λιτόχωρο είναι χαλασμένος, ενώ στην Καλαμπάκα δεν υπάρχει πίνακας ελέγχου, επειδή αποτελεί τερματικό σταθμό και σταθμό αφετηρίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα για τον Φεβρουάριο, ο 59χρονος έκανε 14 υπηρεσίες στην Καλαμπάκα, όπου όπως αναφέρθηκε παραπάνω δεν υπάρχει πίνακας ελέγχου. Στη συνέχεια έκανε άλλες δύο υπηρεσίες στους Νέους Πόρους μαζί με έναν άλλο συνάδελφο, με τις βάρδιες τους να είναι πρωινές, ενώ τη μοιραία βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου ο 59χρονος ήταν μόνος του, καθώς οι συνάδελφοί του αποχώρησαν νωρίτερα από τη βάρδια τους, χωρίς να κάνουν κάποια αναφορά για την παράτυπη αποχώρηση τους.