Τέμπη: «Άφησε τρία κορίτσια πίσω...» - Συγκινεί ο Απόστολος Λύτρας με την αποκάλυψη για την οικογένεια του νεκρού μηχανοδηγού

«Το μόνο που έχουν είναι θλίψη και θυμό»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τέμπη: «Άφησε τρία κορίτσια πίσω...» - Συγκινεί ο Απόστολος Λύτρας με την αποκάλυψη για την οικογένεια του νεκρού μηχανοδηγού

Ο Απόστολος Λύτρας είναι ένας από τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση ορισμένων οικογενειών που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στην τραγωδία με την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας 20/3 μίλησε στο OPEN για την κατάσταση αυτών των ανθρώπων που ζουν βυθισμένοι στο πένθος από το βράδυ της Τρίτης 28/2 και έκτοτε.

Ο ίδιος, λοιπόν, αναφέρθηκε και στην οικογένεια του μηχανοδηγού, η οποία είναι συντετριμμένη, καθώς πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, ο οποίος άφησε πίσω τα παιδιά του και γι' αυτό όλοι τους απαιτούν να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε τίποτα τέτοιο να μη ξανασυμβεί (δείτε εδώ ποιος ηθοποιός έχασε τη μητέρα του εκεί και γιατί δεν μιλάει γι' αυτό).

Η αποκάλυψη του Απόστολου Λύτρα για την οικογένεια του μηχανοδηγού του τρένου των Τεμπών

«Οι οικογένειες των θυμάτων είναι σε κατάσταση τραγική. Μίλησα χθες με την οικογένεια του μηχανοδηγού. Άφησε τρία κορίτσια πίσω. Το μόνο που έχουν είναι θλίψη και θυμό για αυτό που συνέβη. Όταν ξεκινήσουν τα δρομολόγια θέλω να δω πώς θα βάλουμε τα παιδιά μας μέσα.

Ενδιαφέρει κανέναν στην παρούσα φάση ποια κυβέρνηση έκανε και τι; Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας για να ταξιδεύουν τα παιδιά μας όχι τι χρώμα θα έχουν. Θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα μέσα μεταφοράς», ανέφερε.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ, Νίκος Τσικαλάκης, από την άλλη πλευρά, ανέφερε μεταξύ άλλων πως όλο αυτό το διάστημα που δεν κινούνται τα τρένα, οι συνάδελφοι έχουν παρέμβει και έχουν διορθώσει πολλά σημεία.

Σε τραγική κατάσταση η σύντροφος του 2ου μηχανοδηγού

Την Πέμπτη 16/3 πραγματοποιήθηκε η κηδεία του ενός από τους δύο νεκρούς μηχανοδηγούς του δυστυχήματος με τα δύο τρένα στα Τέμπη (δείτε εδώ την τραγική φιγούρα του πατέρα του που μεταφέρθηκε από τις τουρκικές φυλακές την ώρα που τον αποχαιρετούσε για τελευταία φορά), όμως την Παρασκευή 17/3 μίλησαν στο T-Live ο πατέρας και η σύντροφος του δεύτερου οδηγού, Δημήτρη Μασσαλή, αποκαλύπτοντας όλο το δράμα που βιώνουν.

Η σύντροφός του είναι εκείνη που εξήγησε πως ακόμη βρίσκεται σε σοκ και δεν μπορεί να αντιληφθεί πώς γίνεται ένας άνθρωπος να προκάλεσε μία τόσο μεγάλη τραγωδία που αφαίρεσε τη ζωή από 57 συμπολίτες του, ενώ δήλωσε πως ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον καλό της πριν συμβεί το κακό.

«Δεν περίμενα να γίνει τέτοια αμέλεια, ουσιαστικά δολοφονία τόσων ατόμων, γιατί έτσι θα έπρεπε να λέγεται κανονικά. Ακόμη δεν μπορώ να αντιληφθώ να γίνει από ένα άτομο τέτοια τραγωδία» εξομολογήθηκε η ίδια στην κάμερα του ALPHA.

«Ήμασταν πολλά χρόνια ζευγάρι, ήμασταν ένα ουσιαστικά. Με έχει διαλύσει η απουσία του. Ήταν πολύ ευγενικός, πολύ καλόκαρδος με πολύ αγνή ψυχή κι αυτό δεν το βρίσκεις συχνά. Σχεδιάζαμε τον γάμο μας, είχαμε πολλά σχέδια για το μέλλον. Σαν επαγγελματίας ήταν εξαιρετικός, πάντα στην ώρα του, πάντα προετοιμασμένος. Πολλές φορές απέφευγε εξορμήσεις μας για να ‘ναι προετοιμασμένος για το ταξίδι», συμπλήρωσε.

Από την άλλη πλευρά, ο πατέρας του αδικοχαμένου μηχανοδηγού ανέφερε πως ο γιος του ήταν πάντα συνεπής και πως είχε πάρει τιμητικό έπαινο από την υπηρεσία του.