Χωρίς Μετρό αύριο 28/3 - Τα αιτήματα των υπαλλήλων

Ελλείψεις παντού!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
(EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Μετά την φονική τραγωδία στα Τέμπη ,που έχασαν την ζωή τους 57 συνάνθρωποι μας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν φέρει τα πάνω κάτω με τις απεργίες να μην έχουν τελειωμό και οι κάτοικοι της Αθήνας, να βρίσκονται μπροστά από ένα τιμόνι και να περιμένουν με τις ώρες στους δρόμους, λόγω της αυξημένης κίνησης.

Η αυριανή (28/3) μέρα θα είναι και αυτή μια από αυτές, διότι οι εργαζόμενοι του μετρό θα απεργήσουν για ακόμη μια φορά. Πιο συγκεκριμένα, οι γραμμές 2 (κόκκινη Ανθούπολη-Ελληνικό) και 3 (Δημοτικό Θέατρο-Αεροδρόμιο).

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: Θα ισχυριστεί ότι 2 σταθμάρχες... - Τι θα υποστηρίξει στο υπόμνημά του ο επιθεωρητής του ΟΣΕ

Τα αιτήματα των υπαλλήλων του Μετρό για την αυριανή (28/3) απεργία

  • Έλλειψη 847 εργαζομένων: Οδηγών, τεχνικών, σταθμαρχών και εξειδικευμένου σιδηροδρομικού προσωπικού.
  • Έλλειψη νέων συρμών και ανταλλακτικών των τρένων και υλικών των σιδηροδρομικών υποδομών του δικτύου.
  • Μη τήρηση των συμφωνηθέντων.
  • Κατοχύρωση και κρατική αναγνώριση σιδηροδρομικών επαγγελμάτων και ειδικοτήτων για όλο το προσωπικό που ασχολείται με τον σιδηρόδρομο.
  • Επικαιροποίηση και αναθεώρηση διαδικασιών για εργασίες σε συρμούς και για εργασίες στο δίκτυο όλων των γραμμών της ΣΤΑ.ΣΥ.

«ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ και θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, αν τα αιτήματα των εργαζομένων είναι καθόλα νόμιμα και δίκαια ή αν θα πάρουν για άλλη μια φορά το κρίμα στο λαιμό τους και θα μας θεωρήσουν αδίκους και παράνομους που διεκδικούμε την εξασφάλιση του επιβατικού κοινού μέσω της απεργίας μας. Μέσα στο ζοφερό περιβάλλον της διεθνούς τραπεζικής κατάρρευσης και του πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης, οι φλόγες της γαλλικής εξέγερσης μεταδίδουν σαν αστραπή την ανάταση των εργαζομένων στο ύψος των καθηκόντων που τους αναθέτει η ιστορία.

Για εμάς τους σιδηροδρομικούς είναι η κατάλληλή στιγμή σε συμφωνία με τα αιτήματα των Γάλλων εργαζομένων και μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, να αναδείξουμε τις συνέπειες των πολιτικών των ιδιωτικοποιήσεων, των αντεργατικών νόμων για το ασφαλιστικό, για τις συμβάσεις εργασίας, για τη φτώχια και ανεργία που απειλεί πλέον όλον τον πλανήτη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.