Τέμπη: Θα ισχυριστεί ότι 2 σταθμάρχες... - Τι θα υποστηρίξει στο υπόμνημά του ο επιθεωρητής του ΟΣΕ

Θα είναι μάλιστα 80 σελίδες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα οι έρευνες για τα αίτια της σύγκρουσης των δυο τρένων στα Τέμπη, με τον πρόεδρο των μηχανοδηγών να έχει πάει ήδη στον εφέτη ανακριτή και μάλιστα την επόμενη εβδομάδα έχει σειρά ο επιθεωρητής με σκοπό να απολογηθεί για τον ρόλο και την εκπαίδευση των σταθμαρχών.

Δείτε επίσης: «Η πλατούλα του είναι...» - Βγήκε από το νοσοκομείο και ψάχνει τον γάτο της

Τι θα υποστηρίξει στο υπόμνημά του ο επιθεωρητής

Φυσικά, οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας εκείνης της νύχτας, θα καταθέσουν και εκείνοι. Όσον αφορά τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Live News, αναμένεται να υποστηρίξει με υπόμνημα 80 σελίδων πως οι σταθμάρχες είχαν πιστοποίηση και πως υπηρετούσαν και σε αλλά σταθμαρχεία αλλά και πως ήταν υποχρεωμένος να αξιοποιήσει και τους άπειρους σταθμάρχες.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ φαίνεται πως θα αναφέρει πως οι δύο σταθμάρχες δεν ολοκλήρωσαν τη βάρδια τους και δεν γνωρίζει γιατί έφυγαν νωρίτερα αλλά και πως το βράδυ τα τρένα δεν διασταυρώνονται.

Συγκλονίζει η μαρτυρία της 22χρονης Ανθής που σώθηκε από το 2ο βαγόνι

Στην εκπομπή t-live μίλησε σήμερα 23/3 το μεσημέρι μια 22χρονη κοπέλα, η Ανθή, που ήταν επιβάτης στο μοιραίο και φονικό τρένο στα Τέμπη και ευτυχώς, παρά το γεγονός πως βρισκόταν στο 2ο βαγόνι, βγήκε σχεδόν αλώβητη.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή, μόλις έγινε η σύγκρουση των 2 τρένων, όλα σκοτείνιασαν για εκείνη, είχε θολώσει, αλλά την βοήθησε να βγουν ο Ανδρέας, ο οποίος όπως έχουμε δει μέχρι τώρα ήταν ένας πραγματικός ήρωας, μιας και βοήθησε παρά πολλούς συνεπιβάτες του να σωθούν.

«Εγώ ταξίδευα με μία ακόμη φίλη μου προς Θεσσαλονίκη για ένα προγραμματισμένο ταξίδι που είχαμε τις επόμενες μέρες στο εξωτερικό. Είχαμε κλείσει ήδη ηλεκτρονικά τα εισιτήριά μας για το δεύτερο βαγόνι, όπου και καθόμασταν. Απέναντί μας καθόταν κι ένα ακόμα παιδί που γνωρίσαμε εκείνη τη στιγμή και μας βοήθησε κιόλας μετά τη σύγκρουση. Εμένα ειδικά να σηκωθώ.

Κατάλαβα ότι με κάτι συγκρουστήκαμε. Ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος κι νομίζω εκείνη τη στιγμή πετάχτηκα κάπως στον αέρα και χτύπησα στο κεφάλι και στα πλευρά μου, που ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό. Σε εμάς υπήρχε απόλυτο σκοτάδι, βλέπαμε μόνο από τις φλόγες που υπήρχαν στα προηγούμενα βαγόνια ελάχιστα και άκουγα κάποιον να μου λέει: σήκω, σήκω, πάμε να φύγουμε. Ήταν το παιδί που καθόταν απέναντί μας. Προσπαθούσε να με σηκώσει, γιατί είχα πέσει και δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Απλά πετούσαμε τις βαλίτσες μας προς τα κάνω για να μπορέσουμε να πηδήξουμε κάποια μαλακά και να μη χτυπήσουμε.

Παράλληλα, να έρχεται και καπνός από την φωτιά που είχε πάρει το ακριβώς δίπλα βαγόνι και ήταν πολύ δύσκολο να ανασάνουμε και ταυτόχρονα επικρατούσε ένας πανικός, άλλοι φώναζαν για βοήθεια. Ευτυχώς, είχαν τη ψυχραιμία κάποιοι και βρήκαν τη ψυχραιμία τι θα κάνουμε και βοήθησαν και τους υπόλοιπους. Όσοι βγήκαμε από το βαγόνι, πηδώντας από το παράθυρο, ήμασταν καλά σχετικά. Γλιτώσαμε πραγματικά από θαύμα και βγήκαμε από εκεί μέσα, χωρίς να έχουμε τραυματιστεί άσχημα.

Εμένα η μαμά μου με κάλεσε ενώ ήμασταν ακόμη μέσα στο βαγόνι. Δεν είχαμε πηδήξει ακόμα από το παράθυρο και ασυνείδητα πάνω στον πανικό μου της απαντάω νομίζοντας ότι ξέρει τι έγινε, ενώ δεν είχε ούτε δύο λεπτά που συνέβη το δυστύχημα και της φώναζα "είμαι καλά, είμαι καλά, κλείσε" και απλά νόμιζαν ότι έχασαν το τρένο. Πήρε αρκετή ώρα για να ανέβουμε πάνω στον δρόμο. Είχαν έρθει διασώστες, μας είχαν ρίξει σχοινί για να ανέβουμε. Ήμασταν πολλά άτομα και κάποιοι αρκετά τραυματισμένοι.

Δυσκολεύομαι λίγο με το περπάτημα ακόμα, αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που γλιτώσαμε. Πραγματικά βγήκαμε από θαύμα από εκεί μέσα», αναφέρει η Ανθή που είναι ακόμα φυσικά συγκλονισμένη από όσα έζησε. Συγκλονισμένος φυσικά είναι και ο σύντροφος της 22χρονης Ιφιγένειας, που μπορεί εκείνος να βγήκε ζωντανός από το τρένο, όμως έχασε την αγαπημένη του (δείτε εδώ τις σπαρακτικές του δηλώσεις).