«Σκέφτηκα την αυτοκτονία» - Καταρρακωμένη η Εύα Καιλή! Τι είπε μέσα από την φυλακή

«Τις πρώτες εβδομάδες...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Στις φυλακές των Βρυξελλών για το σκάνδαλο Qatar Gate βρίσκεται τους τελευταίους μήνες η Εύα Καίλή (δείτε εδώ την τελευταία απόφαση του δικαστηρίου), την οποία σύμφωνα με πληροφορίες από την Corriere della Sera την επισκέφθηκε η ευρωβουλευτής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Deborah Bergamini.

Η Ελληνίδα πολιτικός φαίνεται πως μίλησε σε εκείνη και άνοιξε την καρδιά της για την φερόμενη εμπλοκή της στο Qatar Gate.

Τι είπε μέσα από την φυλακή η Εύα Καϊλή

«Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης, μέρος της οποίας είναι μια προκατάληψη εναντίον βουλευτών και πολιτικών από τη νότια Ευρώπη», ήταν όπως έγινε γνωστό μερικά από τα λόγια της στην Ιταλίδα ευρωβουλευτή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ευχαρίστησε την επισκέπτριά της για το θάρρος της και είπε στην ευρωβουλευτή του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια ότι «τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Αρκετές φορές. Ο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου».

Η ευρωβουλευτής Bergamini, σύμφωνα ξανά με την Corriere della Sera, μίλησε για «ακλόνητο τεκμήριο αθωότητας» το οποίο «πρέπει να ισχύει για όλους» και τόνισε πως «η κόρη της Εύα Καίλή δεν φταίει. Αντιθέτως, βιώνει μια διαλυμένη στοργή που θα έχει συνέπειες στη ζωή της. Η Εύα Καϊλή μελετά γαλλικά και ολλανδικά», εφόσον δήλωσε πως στο τέλος της υπόθεσης θέλει να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική.

Τι είπε μέσα από την φυλακή η Εύα Καϊλή 
NDP

Νέα εξέλιξη για το παιδί της μετά την αποφυλάκιση του Τζιόρτζι

Μια νέα και πολύ σημαντική εξέλιξη έγινε γνωστή πριν από λίγες ημέρες σχετικά με το όνομά της Εύας Καϊλή, καθώς μετά από απόφαση του Βέλγικων αρχών αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί ο σύντροφός και πατέρας του παιδιού της, με την προϋπόθεση του ηλεκτρονικού βραχιολιού (δείτε εδώ πιο αναλυτικά την απόφαση).

Για την πολιτικό η εξέλιξη αυτή αφενός είναι θετική, καθώς το παιδί θα έχει έναν από τους δύο γονείς, αφετέρου δημιουργεί ανησυχία για την Καϊλή, η οποία εξαρχής ισχυρίστηκε, πως είχε μπλέξει εξαιτίας του Τζιόρτζι.

Μέσα από νέες δηλώσεις, που έκανε την Παρασκευή 24/2 στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 o δικηγόρος της Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος έγινε γνωστό, πως η πελάτισσα του δεν πρόκειται να παραδεχτεί κάτι, που δεν έχει διαπράξει.

«Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η απόφαση αυτή έχει παρθεί εδώ και δέκα ημέρες. Επειδή συνεργάστηκε με τις αρχές στις Βρυξέλλες, αφέθηκε ελεύθερος. Δεν παύει να είναι ο πατέρας του παιδιού της. Στα γενέθλια της κόρης τους, ο πατέρας της θα είναι μαζί της, αυτή είναι η ανθρώπινη αντίδραση.

Εάν η υπόθεση ήταν “δεμένη” δεν θα περνούσαν το μήνυμα στον Βέλγο συνήγορο να ομολογήσει η Εύα Καϊλή. Δεν πρόκειται ό,τι και να γίνει να ομολογήσω κάτι που δεν έχω κάνει. Ιδιαίτερα τώρα που είναι ο πατέρας της κοντά, μου φεύγει ένα μεγάλο βάρος», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.