Απόλυτη ανατροπή - Αποφυλακίζεται ο σύζυγός της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Τι θα συμβεί με την πολιτικό;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Πέμπτη 23/2 ήταν η ημέρα της ακρόασης του Φραντσέσκο Τζιόρτζι σχετικά με το σκάνδαλο, που έχει βγει στο φως της δημοσιότητας με τον ίδιο και τη σύζυγό του, Εύα Καϊλή να εμπλέκονται στην υπόθεση του Κατάρ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Για την ώρα η Καϊλή εξακολουθεί να είναι πίσω από τα κάγκελα της φυλακής μιας και οι Βέλγικες αρχές δείχνουν το σκληρό τους πρόσωπο, ωστόσο μέσα από το δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤ έγινε γνωστή η απόφαση της εισαγγελίας των Βρυξελών για τον Φραντσέσκο (δείτε εδώ τι συμβαίνει με τη μικρή τους κόρη).

Νέα εξέλιξη μετά την ακρόαση του Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Πιο αναλυτικά, αποφασίστηκε ο άντρας να βγει με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, σε περίπτωση που δεν υπάρξει έφεση από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, ενώ παράλληλα αναμένεται να γίνει γνωστό, αν η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει αρνητικά την πολιτικό.

Το ξέσπασμα του δικηγόρου της Εύας Καϊλή για τους Βέλγους δικαστές

«Δύσκολο χτύπημα για την Εύα Καϊλή, ήδη κρατούμενη για 10 εβδομάδες», αναφέρει στο δημοσίευμά της η Le Soir, επισημαίνοντας ότι το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης, 16 Φεβρουαρίου, να παρατείνει την προληπτική της κράτηση, όπως και για τον Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι και τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα – και οι τρεις κατηγορούνται στο πλαίσιο της έρευνας για φερόμενες πράξεις διαφθοράς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Πίστευα πραγματικά ότι έπρεπε και επρόκειτο να απελευθερωθεί, τουλάχιστον με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι», δήλωσε ο Σβεν Μαρί, ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, στη Le Soir (δείτε εδώ πόσο τον πληρώνει ανά ώρα), μετά την απόφαση τoυ προδικαστικού συμβουλίου. «Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αποτελεί ένα τρόπαιο. Όμως δεν είναι μόνο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή είναι και μητέρα. Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές το μήνα. Σέβομαι αυτήν την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ και θα ασκήσω έφεση σήμερα», πρόσθεσε. Ο ίδιος, σημειώνει ότι θα προτιμούσε να ήταν παρών ο δικαστής Κλεζ στο προδικαστικό συμβούλιο, «γιατί ποιος ξέρει την υπόθεση καλύτερα από αυτόν; Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, αλλά είχαμε έναν δικαστή που έπρεπε να τον αντικαταστήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο οποίος προφανώς δεν γνώριζε την υπόθεση».