Πάσχα: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Προσοχή καταναλωτές!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
(EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Μεγάλη Τρίτη (11/4) σήμερα και οι ετοιμασίες για το Πασχαλινό τραπέζι έχουν δρομολογηθεί από τα περισσότερα νοικοκυριά. Βέβαια, εκτός από το φαγητό είναι και τα δώρα, που πρέπει να κάνουν οι νονοί και νονές στα βαφτιστήρια τους.

Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει, όλοι να γνωρίζουν το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, ώστε να προλάβουν κα κάνουν τα πάντα. Σε ισχύ βρίσκεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων των επιχειρήσεων - μελών του σε όλη την επικράτεια για την περίοδο των εορτών Πάσχα.

Διαβάστε επίσης: Πτώση θερμοκρασίας και βροχές σε διάφορες περιοχές - Ο καιρός για Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα

Το εορταστικό ωράριο για τις Πασχαλινές αγορές

  • Μ. Δευτέρα 10.04.2023 έως και Μ. Πέμπτη 13.04.2023 9:00 - 21:00
  • Μ. Παρασκευή 14.04.2023 13:00 - 21:00
  • Μ. Σάββατο 15.04.2023 9:00 - 20:00
  • Τη Δευτέρα 17.04.2023 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Πάσχα 2023: Στα ύψη οι τιμές των λουλουδιών - Τι θα συμβεί με τον στολισμό των Επιταφίων

«Δυστυχώς οι τιμές των λουλουδιών παραμένουν στα ύψη, για αυτό και αναγκάζομαι φέτος να αγοράσω λιγότερα για τον Επιτάφιο…», λέει η κ. Δήμητρα, που κάθε χρόνο έχει τάμα να πηγαίνει γαρίφαλα και λευκά κρίνα στην ενορία της προκειμένου να στολιστεί αργά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης ο Επιτάφιος. Η ανοδική πορεία στις τιμές των λουλουδιών, απόρροια του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία, αναγκάζει τους πιστούς να προσφέρουν με φειδώ από τις οικονομίες τους χρήματα για την αγορά τους.

Οι ανθοπώλες της χώρας ελπίζουν σε έναν «καλό τζίρο», μια που, όπως επισημαίνουν φέτος, η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης θα τιμηθεί «ελεύθερα», δηλαδή χωρίς τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της πανδημίας.

Μάλιστα, ήδη έχουν προχωρήσει στις παραγγελίες από τους ιερούς ναούς για το στολισμό του Επιταφίου και από τους θρησκευόμενους για τα στεφάνια που αφήνουν στα πόδια του Εσταυρωμένου. Οπως είθισται, τα άνθη που κυριαρχούν είναι... διαβάστε την συνέχεια εδώ.