Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Η Εύα σε λίγο καιρό θα...» - Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου μετά την αποφυλάκιση της Καϊλή

«Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται αποδομούνται μέρα με τη μέρα»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Η Εύα σε λίγο καιρό θα...» - Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου μετά την αποφυλάκιση της Καϊλή

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (14/4) υπήρξαν εξελίξεις με την υπόθεση της Έυας Καϊλή (δείτε εδώ τι) και η κατηγορούμενη βγήκε από την φυλακή με περιοριστικούς όρους και βραχιολάκι. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, λοιπόν, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ για την κατάσταση που επικρατεί πλέον.

«Με υποτίμησαν, με προσβάλαν ως γυναίκα. Φώναζα ότι είμαι αθώα, τα κάγκελα όμως δεν ακούν», ανέφερε αρχικά και επισήμανε πως πέρασε πολλές φορές από το μυαλό της να δώσει τέλος στη ζωή της.

«Όλοι με συμβούλευαν να ομολογήσω, να φύγω γρήγορα, να πάω στην κόρη μου. Είναι αλήθεια, μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς. Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δε με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα», εξομολογήθηκε σε άλλο σημείο και τόνισε την μεγαλύτερη επιθυμία της σχετικά με την όλη ιστορία: «Να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα, αυτός ο σκοπός με κρατάει ζωντανή, με βοηθάει να είμαι στα συγκαλά μου», είπε η Εύα Καϊλή - δείτε εδώ το βίντεο.

Οι πρώτες δηλώσεις του Μιχάλη Δημητρακόπουλου μετά την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή

«Μεγάλη αγωνία της Εύας Καϊλή είναι τώρα να επιστρέψει αθώα στην πατρίδα της, να ξέρουν οι ψηφοφόροι της ότι δεν τους πρόδωσε και να επανέλθει στον πολιτικό στίβο. Όπως τόνισε, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται αποδομούνται μέρα με τη μέρα, με βασικότερο στοιχείο ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά της αποτυπώματα στις δεσμίδες χρημάτων που εντοπίστηκαν στο σπίτι της», είπε αρχικά.

«Σύντομα θα ζητήσουμε να αρθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός και να βγει το βραχιολάκι, καθώς δεν είναι ύποπτη φυγής ή άλλων αδικημάτων. Επίσης θα ζητήσει να ασκεί τα πολιτικά της καθήκοντα και δικαιώματα στο Ευρωκοινοβούλιο, να συμμετέχει στις συνεδριάσεις και να ψηφίζει κατά συνείδηση», συνέχισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.