Ήρθε το Άγιο Φως στην Αθήνα

Οι πτήσεις που θα γίνουν για την μεταφορά σ όλη την Ελλάδα!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Ήρθε το Άγιο Φως στην Αθήνα

Πριν από λίγη ώρα έφτασε στην Αθήνα, το Άγιο Φως απευθείας από τα Ιεροσόλυμα, όπως κάθε χρόνο. Συγκεκριμένα, στις 20:30 του Μεγάλου Σαββάτου με ειδική πτήση της AEGEAN.

Χωρίς κόστος, η πτήση αναχώρησε γύρω στις 18:45 (ώρα Ελλάδος) νωρίτερα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αγάπης. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας έγινε δεκτή με τιμές, ενώ περίμενε πλήθος κόσμου.

Διαβάστε επίσης: Στην Τήνο για Πάσχα ο πρωθυπουργός - Φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με την σύζυγο του, Μαρέβα

Βίντεο από την άφιξη στον Ελληνικό αεροδρόμιο

«Με αίσθημα σεβασμού και ταπεινοφροσύνης παρέλαβα το Άγιο και Ανέσπερο Φως από τα χέρια του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεοφίλου Γ’, εκπροσωπώντας και φέτος την Ελληνική Κυβέρνηση. Μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία, είχαμε την υψηλή τιμή να παραστούμε στην Τελετή Αφής στον Πάνσεπτο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα και να συμμετέχουμε στη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αθήνα, από όπου θα διανεμηθεί σε όλες τις ιερές Μητροπόλεις ανά την Επικράτεια, μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα. Ας ευχηθούμε το Φως της Ανάστασης του Κυρίου να μας καθοδηγεί και να ενδυναμώνει την πίστη μας, καθώς και να αναπτερώνει την ελπίδα όλων μας για ένα καλύτερο αύριο. Είθε το μήνυμα της νίκης της ζωής επί του θανάτου να φτάσει σε ολόκληρη την Οικουμένη. Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη και Υγεία σε όλους σας», είπε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης.