Πάσχα 2023: Πάνω από τέσσερις τραυματίες - Στο νοσοκομείο 7χρονο κοριτσάκι με εγκαύματα από βεγγαλικά

Έγινε γνωστό τα ξημερώματα

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Πάσχα 2023: Πάνω από τέσσερις τραυματίες - Στο νοσοκομείο 7χρονο κοριτσάκι με εγκαύματα από βεγγαλικά

Κάθε Πάσχα μόλις το Άγιο Φως φτάσει στα χέρια και στις λαμπάδες κάθε πολίτη και χτυπήσει 12 τα ξημερώματα η καμπάνα, αρχίζουν και πέφτουν πυροτεχνήματα και βεγγαλικά γύρω από κάθε εκκλησία. Σε μερικά μέρη, ωστόσο, κυρίως σε χωριά και νησιά, παίρνουν τα πράγματα αυτά λίγο πιο "σοβαρά" και προσπαθούν να εντυπωσιάζουν όλο και περισσότερο τον κόσμο με τέτοιου είδους κινήσεις.

Αυτό, όμως, μπορεί να αποβεί μοιραίο. Ήδη από τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα έγινε γνωστό πως υπάρχουν τέσσερις τραυματίες από βεγγαλικά στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, από τη στιγμή που προσπαθούσαν να τα πυροδοτήσουν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το περιστατικό έλαβε χώρα στην ενορία του Αγίου Βασίλειου Λεωνιδίου.

Πρόκειται για τέσσερις νεαρούς άνδρες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου για τις πρώτες βοήθειες, ενώ έπειτα οι δυο από αυτούς μεταφέρθηκαν στην Τρίπολη, καθώς έφεραν εγκαύματα στα χέρια και το στήθος.

Διαβάστε επίσης: Το σάλτο που περίμεναν οι πιστοί - Το viral βίντεο με τον ιερέα από την Χίο για την Πρώτη Ανάσταση (Βίντεο)

Τραυματίστηκε 7χρονο κορίτσι στη Ρόδο από τα βεγγαλικά

Άλλο ένα αντίστοιχο τραγικό συμβάν πραγματοποιήθηκε στο χωριό Μαλώνα της Ρόδου, όταν άγνωστοι πέταξαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά και ένα 7χρονο κοριτσάκι να οδηγηθεί εσπευσμένα με εγκαύματα στο νοσοκομείο του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του rodiaki.gr και το Πρώτο Θέμα, το 7χρονο παιδί βρίσκονταν στο προαύλιο της εκκλησίας της περιοχής και όπως φαίνεται στα πλάνα που έχουν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο, από τις ρίψεις βεγγαλικών εκδηλώθηκαν φλόγες που πέρασαν κυριολεκτικά πάνω από συγκεντρωμένα άτομα κοντά στην εκκλησία της περιοχής.

Posted by Νεκτάριος Μουστακέλλης on Saturday, April 15, 2023

Μάλιστα, οι ίδιοι νεαροί που προκάλεσαν την φωτιά, έβαλαν στο στόχαστρο και το πνευματικό πολιτιστικό κέντρο Μαλώνας και έτσι πέταξαν βεγγαλικά μπροστά από την πύλη του κτιρίου, τα οποία εξερράγησαν και προκάλεσαν εκκωφαντικό θόρυβο. Από την ισχυρή έκρηξη εκδηλώθηκαν φλόγες που τύλιξαν το μπροστινό τμήμα του πνευματικού κέντρου, ενώ έσπασαν τα τζάμια της πόρτας και των παραθύρων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο παραμένει αν υπήρξαν τραυματισμοί.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στην Κέρκυρα από το πρωί - Εντυπωσιάζουν οι εικόνες με τους σπασμένους μπότηδες σε όλο το νησί (Βίντεο)

Το περιστατικό με το 7χρονο κορίτσι, βέβαια, έκανε τον πρόεδρο της κοινότητας Μανώλας, κ. Νεκτάριο Μουστακέλλη, να ξεσπάσει μέσα από μία ανάρτησή του όπου δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα ένα παιδί 7 χρονών δεν θα πάρει την λαμπάδα του να πάει στη Ανάσταση...Σήμερα αυτό το παιδί δεν θα τσουγκρίσει το κόκκινο αυγό που με χαρά περίμενε να κάνει...Σήμερα αυτό το παιδί υποφέρει στο νοσοκομείο με εγκαύματα...Σήμερα και για αρκετά χρόνια ακόμα οι γονείς αυτού του παιδιού θα ανησυχούν μην τυχόν και μείνουν σημάδια στο προσωπάκι του...Γιατί ΕΣΥ εχθές δεν σκέφτηκες την πράξη σου ή την σκέφτηκες και είπες "σιγά τί θα γίνει;" κι' όμως έγινε. Ας σκεφτούμε σήμερα ότι το κακό μπορεί να γίνει. Ναι, στο έθιμο. Αλλά με ασφάλεια για τους γύρω μας και την δικιά μας.Καλή Ανάσταση!!Οι σκέψεις όλων μας θα είναι στο κοριτσάκι και στη οικογένειά του».

Posted by Νεκτάριος Μουστακέλλης on Saturday, April 15, 2023