«Θα πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα» - Οι επόμενες κινήσεις της Εύας Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της

Τι απαντά ο δικηγόρος της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Στο σπίτι της με την 2χρονη κόρη της έχει επιστρέψει εδώ και λίγες μέρες η Εύα Καϊλή, μετά την απόφαση να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι. Ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στον Ελεύθερο Τύπο και αποκάλυψε όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεσή της.

«Θα πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για το παιδί μου και την οικογένειά μου, και για να μπορέσω να επιστρέψω στην Ελλάδα», λέει η Εύα Καϊλή μέσω του δικηγόρου της, μια εβδομάδα από την απόφαση για την αποφυλάκισή της υπό όρους.

Όλα όσα αποκάλυψε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος για την Εύα Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της

Η Εύα Καϊλή έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του παιδιού της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, σχεδόν καθημερινά, με τον οποίο μιλά για λίγη ώρα και μόνο για το παιδί τους, χωρίς να αναφέρονται στην πολύκροτη υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιταλός μένει σε σπίτι κοντά σε εκείνο της Εύας Καϊλή, χωρίς βέβαια να μπορεί να την επισκεφτεί, μιας και ο ίδιος είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, επίσης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η ευρωβουλευτής θα έχει τους επόμενους δύο μήνες αρκετό χρόνο να επεξεργαστεί τα στοιχεία της δικογραφίας, ενώ η νομική της ομάδα θα εργαστεί για την τεκμηρίωση της υπερασπιστικής γραμμής της, με τον Ελληνα συνήγορό της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να λέει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ότι «στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν προς την κατεύθυνση της αθωότητάς της. Δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ εκμεταλλευόμενη την πολιτική της ιδιότητα και επίσης, όπως έχω αναφέρει, δεν έχει βρεθεί κανένα δακτυλικό αποτύπωμα της Εύας Καϊλή στις αυτοσχέδιες δεσμίδες με τα χρήματα που βρέθηκαν στην κοινή κατοικία με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι».

Διαβάστε επίσης: «Μαμά, δεν θα φύγεις πάλι...» - Ρίγη συγκίνησης με τα πρώτα λόγια της 2χρονης κόρης της

Όλα όσα αποκάλυψε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος για την Εύα Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της 
NDP

Σύμφωνα με τον κ Δημητρακόπουλο, πλέον η Ελληνίδα πολιτικός έχει χρόνο να ψάξει να βρει στοιχεία που θα αποδείξουν την αθωότητά της. «Αυτή τη στιγμή έχει τη δυνατότητα να ανατρέξει στο αρχείο από όπου θα αντλήσουμε πολύ σοβαρά επιχειρήματα για το ότι ποτέ μα ποτέ δεν είχε προσωπική πολιτική ατζέντα, αλλά ακολουθούσε τη γραμμή του ευρωπαϊκού κόμματος στο οποίο ανήκε. Η οποία όμως γραμμή ακολουθούσε την κεντρική ευρωπαϊκή γραμμή που χαράσσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γιατί μόνο αυτά έχουν εκτελεστικές αρμοδιότητες. Μία ευρωβουλευτής δεν έχει εκτελεστική αρμοδιότητα, δεν μπορεί να συνάψει συμφωνία με το Κατάρ ή οποιαδήποτε χώρα του Κόλπου».

Οπως εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος, η Εύα Καϊλή θα ανατρέξει στο αρχείο των ομιλιών και των τοποθετήσεών της για να αποδείξει ότι δεν έκανε καμία χάρη στο Κατάρ αλλά ακολουθούσε μια κεντρική ευρωπαϊκή γραμμή. Παράλληλα, στις 14 Μαΐου, ίσως και λίγο αργότερα, η Εύα Καϊλή μέσω των συνηγόρων της θα καταθέσει αίτημα άρσης της κατ’ οίκον πρακτικής και των περιοριστικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού βραχιολιού παρακολούθησης, με το επιχείρημα ότι δεν είναι ύποπτη φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στο Ευρωκοινοβούλιο. «Μόνο ως αθώα θα επιστρέψει στην Ελλάδα, όπως μου έχει πει, και το ξέρουν και οι δικοί της», ανέφερε επίσης στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.