Δολοφονία Καραϊβάζ: «Νιώθω...» - Η 1η αντίδραση της συζύγου του δημοσιογράφου μετά τις συλλήψεις

«Η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Δολοφονία Καραϊβάζ: «Νιώθω...» - Η 1η αντίδραση της συζύγου του δημοσιογράφου μετά τις συλλήψεις

Από το απόγευμα της Παρασκευής (28/4) η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ ενημερώθηκε για τις δύο συλλήψεις, που πραγματοποιήθηκαν, σχετικά με την δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Αμ΄πεσως μετά, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ενημέρωσε πως η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στις συγκεκριμένες συλλήψεις (δείτε την εδώ).

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η σύζυγος, Στάθα Καραϊβάζ, αποκάλυψε τις ελπίδες που είχε για να πιαστούν οι ένοχοι.

Οι πρώτες δηλώσεις της συζύγου του Γιώργου Καραϊβάζ

«Πίστευα ότι θα έρθει αυτή η στιγμή και φαίνεται και από τις τελευταίες συνεντεύξεις που έγιναν για τη συμπλήρωση των 2 χρόνων από τη δολοφονία του Γιώργου. Ήμουν πεπεισμένη από τις επαφές μου με τον διευθυντή του Ανθρωποκτονιών ότι θα έχει θετική έκβαση η κατάσταση. Νωρίς το μεσημέρι με ενημέρωσε ότι υπήρξαν δύο συλλήψεις. Η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη, νιώθω δικαιωμένη, σίγουρα θα φτάσει ως το τέλος», ανέφερε.

Να υπενθυμίσουμε ότι πολύ λίγο καιρό από τώρα θα συμπληρωθούν 2 χρόνια από τη σκληρή δολοφονία του Γιώργου Καραϊβαζ με την οικογένεια του εκλιπόντος, τους συνεργάτες του, αλλά και όσους διάβαζαν τα ρεπορτάζ του να περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Μέσα από νέες δηλώσεις, που έκανε η σύζυγος του δημοσιογράφου, Στάθα Αλεξανδροπούλου το βράδυ της Παρασκευής 24/3 στην εκπομπή ''Πρόσωπο με πρόσωπο'' κάνει ακόμα και σήμερα σαφές, πως τα κίνητρα του φόνου, κατά τη γνώμη της έχουν να κάνουν με τον τρόπο, που τολμούσε να παρουσιάσει την αλήθεια σχετικά με τα θέματα, που διερευνούσε (δείτε εδώ τη Ζήνα Κουτσελίνη να δακρύζει για το θάνατο του Καραϊβάζ).

«Ο Γιώργος έκανε ένα διερευνητικό και διεισδυτικό ρεπορτάζ, με αποτέλεσμα ότι κάποιοι θέλησαν να του κλείσουν το στόμα και να ρίξουν κάτω την πένα του. Να αντικρύσω τους δολοφόνους του, να τους πω γιατί σκοτώσανε το Γιώργο, γιατί τι έγραψε, τι είπε και τους ενόχλησε; Θα προτιμούσα να μην τους συναντήσω ποτέ, αυτό που ήθελα είναι να συλληφθούν από την ελληνική αστυνομία, να οδηγηθούν στην ελληνική δικαιοσύνη και να κλειστούν στη φυλακή, να πάρουν το δρόμο τους», είπε η Στάθα Αλεξανδροπούλου.