Αλέξης Τσίπρας: «Το Μάτι ήταν ένα φυσικό φαινόμενo, τα Τέμπη ήταν αφύσικο! Δυο τρένα να...»

Κόλαφος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αλέξης Τσίπρας: «Το Μάτι ήταν ένα φυσικό φαινόμενo, τα Τέμπη ήταν αφύσικο! Δυο τρένα να...»

Συνέντευξη στην εκπομπή του ALPHA, Πρωταγωνιστές παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές 2023. Μίλησε λοιπόν μεταξύ άλλων, για την τραγωδία στα Τέμπη, ενώ αναφέρθηκε και στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Τι είπε ο Τσίπρας για Τέμπη και Μάτια

«Πώς είναι δυνατόν να έχεις τον Καραμανλή, ο οποίος παίρνει την ευθύνη και παραιτείται, και 20 ημέρες μετά μπαίνει ξανά στο ψηφοδέλτιο... Αναρωτιέμαι, τόσο πολύ μετράει το όνομα σου; Αν δεν τον έλεγαν Καραμανλή και τον έλεγαν Θεοδωράκη, δεν θα υπήρχε αυτό. Τόσο σημαντικό είναι για αυτή τη χώρα αν είσαι γόνος οικογένειας ή όχι;”, είπε αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών.

Σε ερώτηση του παρουσιαστή για την τραγωδία στο Μάτι και το γεγονός πως δεν πήρε την ευθύνη κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Μην κάνεις τέτοιες συγκρίσεις. Το Μάτι ήταν ένα φυσικό φαινόμενα, εδώ έχουμε ένα αφύσικο. Δεν είναι φυσικό δυο τρένα να πηγαίνουν στην ίδια γραμμή».

Δείτε επίσης: Φρικτή αποκάλυψη δυο μήνες μετά - Τι προκάλεσε την φωτιά το βαγόνι του κυλικείου;

««Στα Τέμπη φανερώθηκε η κομματική μούχλα ενός επιτελικού κράτους. Βλέπουμε ένα κράτος που είναι κομματικό φέουδο. Το χειρότερο δεν είναι όσα δεν έκανε αλλά πώς προσπάθησε να δικαιολογήσει την τραγωδία τις επόμενες μέρες. Δεν είμαι ο Πουαρώ για να ξέρω ποιος διόρισε τον σταθμάρχη, πρέπει να μας το απαντήσει ο Μητσοτάκης.

Εγώ ξέρω ότι ήταν παράνομος ο διορισμός γιατί με βάση τον νόμο υπήρχε ένα ηλικιακό όριο που είχε υπερβεί. Έγινε ό,τι έγινε με το δυστύχημα. Μυαλό έβαλαν; 4ο μέρες μετά μάθαμε ότι διόρισαν στον ΟΣΕ εκτός ΑΣΕΠ την κόρη ενός αρχισυνδικαλιστή της ΔΑΚΕ. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα έρμα. Ο πολίτης αισθάνεται ως εχθρό το κράτος και οφείλεται στον τρόπο που χτίστηκε με πελατειακές σχέσεις, με κομματικό ρουσφέτι. Δεν θέλω να βγάλω την ουρά μου απ’ έξω, κυβέρνησα 4,5 χρόνια» κατέληξε.