Καιρός: Θα «χτυπήσουν» τα πρώτα 40άρια - Αυστηρή προειδοποίηση από τον Γιάννη Καλλιάνο για το κύμα καύσωνα στη χώρα

Πότε θα σημειωθεί η μεγαλύτερη άνοδος της θερμοκρασίας

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, καθώς παρόλο που σε μερικές περιοχές μπορεί να έχει συννεφιά, η θερμοκρασία έχει ανέβει στα ύψη και, μάλιστα, σύμφωνα με το MEGA, η Τρίτη 4/7 ήταν η πιο ζεστή ημέρα μέχρι τώρα.

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια πρόγνωση καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο (δείτε εδώ γιατί έγινε viral στην ορκωμοσία της νέας Βουλής), τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει καύσωνας, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς από την ερχόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες

Την Πέμπτη (6/7) η θερμοκρασία στη χώρα θα φτάσει στους 35°C – 36°C, ενώ την Παρασκευή αναμένονται θερμοκρασίες 37°C – 38°C. Από το Σάββατο (8/8) έως την Τρίτη (11/7) θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να φτάνει στους 34°C – 36°C.

Οι ενδείξεις για την έλευση του καύσωνα φαίνεται να υπάρχουν από την Τετάρτη (12/7), χωρίς αυτό, βέβαια, να είναι σίγουρο και επιβεβαιωμένο από τους ειδικούς. Ο υδράργυρος μετά τις 12 Ιουλίου αναμένεται να ξεπεράσει τους 39°C – 41°C.

Τι λένε τα μερομήνια για τον Αύγουστο

Για τα «μπάνια του λαού», ο καιρός προβλέπεται να είναι φυσιολογικός για την εποχή. Αρκετή ζέστη με τα αυγουστιάτικα μελτέμια στο Αιγαίο να δροσίζουν και να βελτιώνουν το αίσθημα ζέστης.

Το δεύτερο δεκαήμερο τον Αύγουστο του 2023 αναμένεται να έχει αρκετή ζέστη (καύσωνας). Τοπικές μπόρες και ξαφνικά μπουρίνια ενδεχομένως να «χτυπήσουν» την Βόρεια Ελλάδα (στα παραθαλλάσια μέρη). Την ημέρα της Παναγίας (15.08.2023) θα έχουμε αρκετή ζέστη και απουσία ανέμων.

Η σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων στα τέλη του Αυγούστου αναμένεται να γίνει με αίθρια καιρικά φαινόμενα, λίγους ανέμους στα πελάγη και φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή (έως 31°C).