«Δεν χρειάζεται πανικός» - Το καμπανάκι του Σάκη Αρναούτογλου για το νέο κύμα καύσωνα τον 15 Αύγουστο

Θα δοκιμαστεί ξανά η χώρα με υψηλές θερμοκρασίες;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Δεν χρειάζεται πανικός» - Το καμπανάκι του Σάκη Αρναούτογλου για το νέο κύμα καύσωνα τον 15 Αύγουστο

Το καλοκαίρι είναι εδώ και υψηλές θερμοκρασίες με τους πρώτους καύσωνες έχουν δοκιμάσει τη χώρα για τα καλά κάτι, που φαίνεται, πως θα συνεχιστεί και μέσα στον Αύγουστο, τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

Πιο αναλυτικά, το Bloomberg δημοσίευσε άρθρο μέσα από το οποίο προβλέπει έντονο καύσωνα στην Ελλάδα κατά τον 15 Αύγουστο! Ο Σάκης Αρναούτογλου από μεριάς του την Τρίτη 1/8 έκανε τη δική του πρόβλεψη με μια ανάρτηση στο Facebook.

Δείτε επίσης: Χαμός στο Twitter: Έγινε Σαχάρα η Λάρισα - «Όχι ότι ζεσταινόμαστε αλλά είδα ένα κουνούπι με ιδρώτα»

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό

«Σύμφωνα με το Bloomberg έρχεται νέος καύσωνας στη Μεσόγειο αλλά και στην Ελλάδα μετά τις 15 Αυγούστου. Πόσο εύστοχη όμως είναι και τι οικονομικές επιπτώσεις όσον αφορά στον τουρισμό θα μπορούσε να έχει μια τέτοια μακροπρόθεσμη και γενικευμένη πρόγνωση για μια τόσο μεγάλη γεωγραφικη περιοχή όπως τη νότια Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας?

Φίλες και φίλοι καλημέρα και καλό μήνα!
Πολλά τα μηνύματα-ερωτήματά σας όσον αφορά στο σημερινό αρθρο του Bloomberg στο οποίο γίνεται αναφορά για επιστροφή του καύσωνα σε όλη τη Μεσογειο και στη χώρα μας μετά τις 15 Αυγούστου και το οποίο όπως είναι φυσικό αναδημοσιεύεται και από ελληνικές ιστοσελίδες,! Κατά την ταπεινή μου ομως άποψη φυσικά και δεν χρειάζεται πανικός καθώς μια τέτοια πρόγνωση
- έγινε όπως αναφέρεται και στο άρθρο από συγκεκριμένους μετεωρολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα πάνω στο θέμα και όχι από το σύνολο των μετεωρολόγων!
- το ποσοστό ευστοχίας μιας 15θήμερης και βάλε πρόγνωσης για μια τόσο ευρεία γεωγραφικά περιοχή όπως τη Μεσόγειο αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη βρίσκεται πολύ κάτω του 50% καθώς δεν λαμβάνονται τοπικά χαρακτηριστικά και αλλαγές στη διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων που ενδεχομένως να προκύψουν ανα περιοχή τις αμέσως επόμενες ημέρες!
Τέλος, θεωρώ πως τέτοιες μακροπρόθεσμες προγνώσεις για τόσο μεγάλες γεωγραφικά περιοχές και με περιορισμένα ποσοστά ευστοχίας θα πρέπει να εκδίδονται με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς θα μπορούσαν να έχουν άμεσες και αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και κατ' επέκταση στις οικονομίες των χωρών για τις οποίες γίνεται αναφορά!
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου», αναγράφει στην ανάρτησή του.