«Η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι μονόδρομος» - Φανερά θλιμμένος και απογοητευμένος ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας για την τραγωδία έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ

«Μία εγκληματική πράξη που βυθίζει στο πένθος την πόλη μας»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η άγρια δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας 7/8, ύστερα από επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με καταγωγή από την Κροατία, έχει προκαλέσει μεγάλο σοκ στο πανελλήνιο.

Η ίδια η ομάδα πήρε θέση για το συμβάν (δείτε εδώ την ανακοίνωση), ενώ και ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Βούρος προχώρησε σε δηλώσεις, εκφράζοντας την βαθιά του θλίψη και την συμπαράστασή του στην οικογένεια του θύματος (δείτε εδώ ποια είναι η κατάσταση της υγείας της μητέρας του άτυχου παιδιού).

Οι δηλώσεις του Δήμαρχου Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννη Βούρου, για τη δολοφονία του 29χρονου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ

«Θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό και τη βαθύτατη θλίψη μου, για τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, του φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή. Η δολοφονία του Μιχάλη δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μία εγκληματική πράξη που βυθίζει στο πένθος την πόλη μας, που βυθίζει στο πένθος την κοινωνία μας.

Θέλω να μεταφέρω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, τόσο από πλευράς της διοίκησης του Δήμου και των δημοτικών συμβούλων, των παρατάξεων, αλλά και των εργαζομένων του δήμου μας. Πριν μερικούς μήνες ήταν ο Άλκης στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα ο Μιχάλης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι μονόδρομος. Η βία δεν έχει θέση στην πόλη μας», είπε.

Πώς έγινε η τραγωδία

Χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών που είχε αποφασίσει η UEFA, έφτασαν με φάλαγγα από το Ζάγκρεμπ στην Αθήνα.

Παρότι μάλιστα η φάλαγγα με τους Κροάτες χούλιγκαν διέσχισε όλη την εθνική οδό και έφτασε στην Αττική, τα αυτοκίνητα δεν ακινητοποιήθηκαν σε κανένα σημείο της διαδρομής από τις αστυνομικές δυνάμεις που γνώριζαν για την απαγόρευση της οργανωμένης μετακίνησης των οπαδών.

Οι χούλιγκανς της Ντιναμό, μαζί με οπαδούς του ΠΑΟ, έφθασαν έξω από το γήπεδο και γύρω στις 23.00 επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ. Ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει, στην πλατεία της «Αγιάς Σοφιάς-OPAP Arena», τραμπουκίζοντας όποιον ήταν εκεί, ενώ οι χούλιγκανς έκαναν και προσπάθειες για να μπουν στο γήπεδο, του οποίου οι πόρτες ήταν κλειστές.

Κόσμος τρομαγμένος κλείστηκε στα μαγαζιά γύρω από την OPAP Arena προκειμένου να προστατευτεί από τις άγριες συμπλοκές, σύμφωνα με το protothema.gr.

Στο σημείο των επεισοδίων έφτασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος και να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, για την οποία σχηματίζεται δικογραφία.