Φωτιά στην Πάρνηθα: «Κάηκε! Το πλήρωνα από την σύνταξή μου» - Σπάραξε στο κλάμα κάτοικος του Μενιδίου για το σπίτι του

Ανατριχιαστικό βίντεο! Φώναζε πως έγιναν στάχτη οι κόποι μιας ζωής

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτιά στην Πάρνηθα: «Κάηκε! Το πλήρωνα από την σύνταξή μου» - Σπάραξε στο κλάμα κάτοικος του Μενιδίου για το σπίτι του

Η φωτιά της Πάρνηθας έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της (δείτε εδώ την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη) και σήμερα ξημέρωσε μια πολύ δύσκολη ημέρα. Κάτοικος του Μενιδίου που είδε το σπίτι του και τους κόπους μιας ζωής να καίγονται μπροστά στα μάτια του, συγκλονίζει μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΙ και ξεσπώντας σε κλάματα.

Η συγκλονιστική μαρτυρία πολίτη

«Εγώ γυρίζω από χθες εδώ με το μηχανάκι. Έβλεπα από πάνω τη φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε στις 05:00 το πρωί. Από τις 02:00 έδιωξα την οικογένειά μου, τα εγγόνια μου που μένανε από πάνω, τη γυναίκα μου τα παιδιά μου και εγώ έμεινα εδώ μέχρι την τελευταία στιγμή το πρωί. Στις 05:30 το πρωί βγήκαν οι φλόγες από το βουνό, πήγα στα πυροσβεστικά και παρακάλεσα τον αρχηγό τους και ανεβήκαν εδώ πάνω και με τη βοήθεια φίλων σβήσανε τη φωτιά και έφυγε. Κάηκε δεξιά, κάηκε αριστερά και το σπίτι έμεινε ανέπαφο και μετά στις 11:00 εγώ πήγαινα με το μηχανάκι πάνω κάτω γύρισε ο αέρας και άρχισε να καίει τα καμένα και μου έκαψε το σπίτι. Πήγαινα πάνω κάτω και ήρθα πίσω και το σπίτι μου καιγότανε, δεν το πίστευα. Ήταν αυθαίρετο και το είχα νομιμοποιήσει. Μου έβγαλαν 11.000 ευρώ και πλήρωνα από την σύνταξή μου κάθε μήνα. Με φωνάζουν έχω φίλους αγαπητούς πολλούς να μείνω, αυτό το σπίτι όμως ήταν με προσωπική δουλειά δικιά μου και φίλων. Δεν έχω κάτι άλλο. Μου έχουν πει όλοι να πάω στα σπίτια τους να μείνω αλλά θα είμαι φιλοξενούμενος όπου και να πάω», είπε ο κ. Κλεάνθης με δάκρια στα μάτια και λυγμούς να πνίγουν την φωνή του.

Το συγκινητικό βίντεο με αστυνομικούς να βοηθούν ηλικιωμένη να εκκενώσει το σπίτι της

Ενώ το μέτωπο ήταν υπό έλεγχο, τα ξημερώματα υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση και έτσι απειλούνται πάλι οικισμοί. Στην εκπομπή “Live News” προβλήθηκε ένα συγκινητικό βίντεο με αστυνομικούς να απομακρύνουν μια ηλικιωμένη γυναίκα από το σπίτι της στη Φυλή, την κα. Τούλα. Η κα. Τούλα μάλιστα για να δείξει την ευγνωμοσύνη της στους αστυνομικούς τους πρόσφερε καφέ.

«Δεν θέλουμε καφέ, θέλουμε να σε πάμε κάπου που θα είσαι ασφαλής. Να είσαι καλά», ακούγεται να της λένε στο βίντεο.