Ραγδαίες εξελίξεις με την φωτιά στον Έβρο - Μεγάλη αναζωπύρωση και νέο μήνυμα για εκκένωση

Καίει για 12η ημέρα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ραγδαίες εξελίξεις με την φωτιά στον Έβρο - Μεγάλη αναζωπύρωση και νέο μήνυμα για εκκένωση

Συνεχίζει να καίει η φωτιά που ξέσπασε πριν 12 μέρες στον Έβρο προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή. Εντολή εκκένωσης δόθηκε για την περιοχή Γιαννούλη, όπου οι πολίτες έλαβαν μήνυμα από το 112.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις περιοχές Λευκίμμη, Τρεις Βρύσες και Κοτρωνιά, όπου χθες δόθηκε και εντολή εκκένωσης. Σήμερα 30/8 σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στην Κοτρωνιά.

Στην μάχη με τις φλόγες στον Έβρο πυροσβέστες και εθελοντές

Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν 576 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρο. Περιοδικά, από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Ανάμεσα στους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φλόγες στον Έβρο είναι δυνάμεις από Κύπρο, Γερμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Γαλλία, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία, Αλβανία, αναφέρει το protothema.gr.

Δείτε επίσης: «Κοριτσάκια μου γλυκιά, ο πιο σκληρός θάνατος σας βρήκε» - Σπαραγμός με τους λυγμούς του μελισσοκόμου μπροστά στην περιουσία του που έγινε στάχτη

Βίντεο ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές των 18 ανθρώπων που απανθρακώθηκαν στο δάσος της Δαδιάς

18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε στον Έβρο και συγκεκριμένα στο δάσος της Δαδιάς, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και δύο ανήλικα παιδιά. Μέρες μετά τον θάνατό τους, προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ένα βίντεο ντοκουμέντο με τις τελευταίες τους στιγμές.

Λίγο πριν οι φλόγες τους καλύψουν, εκείνοι τραβούσαν βίντεο με τα κινητά τους για να τα στείλουν στους συγγενείς τους. Μερικοί προσεύχονταν, ενώ άλλοι παρακαλούσαν να βρεθεί ένας δρόμος ή κάποιο άλλο μέσο διαφυγής.

Μία Ιταλίδα ακτιβίστρια είναι εκείνη που το έφερε στο φως και, όπως αποκαλύφθηκε στο ρεπορτάζ, σύμφωνα με το βίντεο αυτό μπόρεσαν οι Αρχές να αναγνωρίσουν κάποια από τα θύματα.

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Πάρνηθα: «Κάηκε! Το πλήρωνα από την σύνταξή μου» - Σπάραξε στο κλάμα κάτοικος του Μενιδίου για το σπίτι του