Κιβωτός του κόσμου: Σήμερα (5/9) στο εδώλιο ο Πάτερ Αντώνιος - Για τις κατηγορίες σωματικής κακοποίησης

Ποιοι άλλοι θα καταθέσουν μαζί του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Το ζήτημα με τις καταγγελίες, που είχε δεχτεί ο Πάτερ Αντώνιος από φιλοξενούμενα παιδιά στη δομή της ''Κιβωτού του κόσμου'' για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και για άσχημη συμπεριφορά σε βάρος του δεν έχει λάβει ακόμη τέλος από την ελληνική δικαιοσύνη.

Την Τρίτη 5/9 λοιπόν, ο ίδιος αναμένεται αν βρεθεί στο εδώλιο μαζί με 7 εργαζόμενους της δομής, καθώς θα γίνει η δίκη για το αδίκημα της σωματικής - ψυχολογικής βλάβης σε βάρος των παιδιών, που τον έχουν καταγγείλει.

Δείτε επίσης: Βρέθηκε νεκρός - Πέθανε ο βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του Πάτερ Αντώνιου

Σήμερα (5/9) η δίκη για τον Πάτερα Αντώνιο

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ του Protothema.gr o Πάτερ Αντώνιος και οι εργαζόμενοι στη δομή κατηγορούνται επίσης για απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, απομόνωση, σκληρή εργασία, σπάσιμο πετρών, ξυλοδαρμούς και απειλές. Επομένως, για όλες αυτές τις συμπεριφορές καλούνται σήμερα (5/9) οι παραπάνω να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Μάρτυρας υπεράσπισης του πατέρα Αντώνιου ο Μουζουράκης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News και της Άννας Κανδύλη οι εισαγγελείς έχουν ισχυρές ενδείξεις ενοχής στα χέρια τους και τα περιθώρια στενεύουν για τον Πατέρα Αντώνιο.

Παρόλα αυτά, ο ιερέας φαίνεται πως έχει βρει έναν νέο σύμμαχο, τον οποίο κάλεσε ως μάρτυρα υπεράσπισης στο δικαστήριο. Αυτός δεν είναι άλλος από τον γνωστό και αγαπημένο μουσικό Πάνο Μουζουράκη, που κατέθεσε ήδη, αναφέροντας πως δεν έχει καμία αμφιβολία για εκείνον και πως αισθάνεται σιγουριά δίπλα του.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον πατέρα Αντώνιο και σας λέω ότι, αν είχα γιο θα τον άφηνα στα χέρια του επειδή εμπιστεύομαι το σχέδιο του Θεού, εύχομαι η Κιβωτός να ξαναχτιστεί με τις πέτρες που της έριξαν», κατέθεσε ο Πάνος Μουζουράκης.

Και σε άλλο σημείο κατέθεσε για την γνωριμία τους το 2011, η οποία εξελίχθηκε σε καλή φιλία: «Έγινε πνευματικός μου και σε κάθε επικοινωνία μαζί του ένιωθα και πιο ανάλαφρα. Θεωρώ ότι είναι ένας πνευματικός άνθρωπος και ένας άνθρωπος της αγάπης. Όταν ξεκίνησαν οι καταγγελίες για την Κιβωτό πίστεψα ότι κάποια σκοπιμότητα υπάρχει».