Η ανάρτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για το θάνατο του 36χρονου & το Blue Horizon

Η δημόσια συγγνώμη του πουργού Ναυτιλίας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Μεγάλο σάλο προκάλεσε η δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το Blue Horizon και την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη (δείτε βίντεο σοκ την στιγμή του πνιγμού).

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από την εικόνα που είδαμε, είναι μια εικόνα φρίκης. Αισθάνομαι συντετριμμένος και για το θάνατο του συνανθρώπου μας και για την εικόνα που εκπέμπει ένα πλοίο της ακτοπλοΐας [...] Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη συμπεριφορά αυτή για κανένα λόγο και με κανένα τρόπο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open.

«Θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», συνέχισε.

Μετά λοιπόν τη δήλωση αυτοί όλος ο κόσμος ξέσπασε, ανάμεσα τους και πολιτικά πρόσωπα με πολλούς να ζητούν από την Κυβέρνηση να καταδικάσουν τα λόγια του.

Η ανάρτηση του Βαρβιτσιώτη μετά το σάλο

Λίγο μετά το σάλο, ο Υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προχώρησε σε ανάρτηση στο twitter όπου ζήτησε δημόσια συγγνώμη.

«Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας», έγραψε ο ο υπουργός Ναυτιλίας.

Οι δηλώσεις του

«Κι εγώ και όλοι μας, νιώθουμε φρίκη, σοκ και δέος απέναντι σε αυτήν την τραγική υπόθεση, απέναντι σε αυτό το έγκλημα. Έγκλημα που είναι πρωτοφανές για την ελληνική ακτοπλοΐα, όπου βίαια ένας άνθρωπος οδηγείται στον θάνατο και το πλοίο συνεχίζει αδιάφορα την πλεύση του. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Και μάλιστα, η αδιαφορία από την πλευρά του πληρώματος να κάνει το ο,τιδήποτε για να σώσει αυτόν τον άνθρωπο.

Συγγνώμη ξεκάθαρη για το γεγονός ότι παρερμηνεύτηκε η δικιά μου διάθεση. Σε καμία περίπτωση ούτε η προσωπική μου ηθική, ούτε η λογική μου μπορεί να το εξισώσει. Ζητώ συγγνώμη απέναντι σε όλους και ιδιαίτερα απέναντι στην οικογένεια του Αντώνη, αν θεώρησαν με τον τρόπο που εκφράστηκα ότι εξισώνω τις ευθύνες του θύματος με τον θύτη.

Θα ήμουν ο πρώτος που θα είχα παραιτηθεί στην περίπτωση που θα υπήρχε άμεση ευθύνη για πράξεις που εμπλέκει το λιμενικό σώμα», είπε.