Blue Horizon: «Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση να ακούσουμε...» - Οι πρώτες δηλώσεις του Λύτρα, δικηγόρου της οικογένειας του Αντώνη

«Έμαθα από μαρτυρίες ότι ο καπετάνιος δεν ήταν στη θέση του»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Blue Horizon: «Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση να ακούσουμε...» - Οι πρώτες δηλώσεις του Λύτρα, δικηγόρου της οικογένειας του Αντώνη

Ο Απόστολος Λύτρας μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ, Συνδέσεις για την υπόθεση Blue Horizon, από τη θέση του συνηγόρου της οικογένειας του αδικοχαμένου 36χρονου Αντώνη, τον οποίο έσπρωξαν μέλη του πληρώματος του πλοίο και πνίγηκε στα πνίγηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα για την υπόθεση Blue Horizon

«Είναι αδιανόητα αυτά που ζούμε, θα κάνουμε πολύ καιρό να συνέλθουμε. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, θα συνεχίσω να το λέω ότι δεν είναι έτσι ο Έλληνας ναυτικός, έχω δεχτεί άπειρα τηλεφωνήματα για αυτό. Δεν μπορεί να είναι έτσι. Γίνεται και αυτή η δήλωση από το πλοίο που μας εξόργισε. Εμείς περιμένουμε τις απολογίες τους. Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση να ακούσουμε και να εξοργιστούμε ακόμα περισσότερο ότι ο Αντώνης γλίστρησε.

Έχουν πάρει προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο. Θα ανοίξει η έρευνα, ήδη γίνεται προκαταρκτική για το πού βρίσκονταν οι λιμενικοί. Έγιναν πάρα πολλά λάθη για τα οποία θα αποδοθούν ευθύνες.

Έχουμε να κάνουμε με αυτό το έγκλημα που όπως το είδαμε μας έχει σοκάρει. Οι μηχανές θα έπρεπε να έχει δοθεί εντολή να σταματήσουν. Άνθρωπος στη θάλασσα. Ακούστηκε μόνο από τους επιβάτες.

Θεωρώ ότι θα ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο και οι υπόλοιποι για συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Έμαθα από μαρτυρίες ότι ο καπετάνιος δεν ήταν στη θέση του. Δεν έχω πρόσβαση στη δικογραφία ακόμα.

Ο Αντώνης είχε ένα πολύ σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι και πνιγμό. Είχε εισιτήριο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του προκαλεί οργή και θυμό αυτή η υπόθεση» είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.

Δείτε επίσης: 2 λέξεις μόνο και μετά τον έριξαν στο νερό: Τι φώναζε το πλήρωμα του Blue Horizon στον Αντώνη

Εκτός γραμμής Κρήτης - Πειραιά το Blue Horizon

Η εταιρία Attica Group σύμφωνα με πληροφορίες του creta24 λίγα 24ωρα πριν πραγματοποιηθεί η κηδεία του Αντώνη (δείτε εδώ που και πότε θα γίνει) αποφάσισε πως το Blue Horizon δεν θα εκτελέσει ξανά το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς.

Πιο συγκεκριμένα στη θέση του θα βρίσκεται από αύριο το πρωί το πλοίο Έλυρος, το οποίο αναχωρεί το βράδυ από τον Πειραιά για το Ηράκλειο.

Υπενθυμίζουμε πως η συγκεκριμένη εταιρία λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, που στοίχισε την ζωή του 36χρονου με ανακοίνωσή της δήλωσε «Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος».