2 λέξεις μόνο και μετά τον έριξαν στο νερό: Τι φώναζε το πλήρωμα του Blue Horizon στον Αντώνη

Δευτερόλεπτα πριν την πτώση

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
2 λέξεις μόνο και μετά τον έριξαν στο νερό: Τι φώναζε το πλήρωμα του Blue Horizon στον Αντώνη

Λίγο πριν δοθεί το τελευταίο αντίο στον Αντώνη (δείτε εδώ που και πότε θα γίνει η κηδεία του) μια ακόμα συγκλονιστική αποκάλυψη για το μοιραίο βράδυ της Τρίτης 5/9 έρχεται στο φως. Πιο συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε επιβάτης διπλανού πλοίου, η οποία τα είδε όλα από πολύ κοντά επειδή εκείνη την ώρα βρισκόταν στο κατάστρωμα, η βία που δέχτηκε ο άτυχος Αντώνης ήταν πρωτοφανής.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει πώς έριξαν τον Αντώνη στη θάλασσα - Τι ειπώθηκε

«Τα είδα όλα από πάρα πολύ κοντά, είχα βγει έξω στο κατάστρωμα για να καπνίσω. Είδα τρία άτομα να σπρώχνουν αυτό τον δυστυχισμένο άνθρωπο 3-4 φορές για να βγει από το πλοίο. Προς στιγμήν νόμισα πως πρόκειται για κάποιον μετανάστη τον οποίο δεν αφήνουν να ανέβει στο πλοίο. Στη συνέχεια είδα την μπουκαπόρτα να ανεβαίνει και τον άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Η απόφαση της εταιρίας για το πλοίο Blue Horizon

Κατόπιν τον έχασα από το οπτικό μου πεδίο και έψαχνα με τα μάτια μου στα απόνερα που κάνει το πλοίο για να τον βρω αλλά δεν τον έβλεπα. Ξαφνικά όταν άρχισαν τα απόνερα ηρέμησαν, τον εντόπισα αλλά δεν ήξερα εάν ήταν ζωντανός. Μόλις γαλήνεψε και η θάλασσα κατάλαβα. Δεν άκουσα τι ειπώθηκε στον καταπέλτη γιατί δεν ήμουν κοντά αλλά ένας κύριος που ήταν δίπλα μου, μας είπε ότι άκουσε τους αξιωματικούς να του φωνάζουν “όξω ρε”», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, Αταίριαστοι.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του Αντώνη

Σύμφωνα με το πρώτο ιατροδικαστικό πόρισμα του Προϊστάμενου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά κ. Ηλία Μπογιόκα και του ιατροδικαστή κ. Σωκράτη Τσαντίρη λέγεται, πως ο θάνατος του 36χρονου οφείλεται σε «πνιγμό εντός θαλασσίου ύδατος σε έδαφος και κάκωσης κεφαλής».

Ποινική δίωξη στους τέσσερις συλληφθέντες για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη - Ποιες κατηγορίες τους βαραίνουν

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, λοιπόν, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε στους 4 συλληφθέντες.

Πιο συγκεκριμένα, στα δύο πρόσωπα απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες, ενώ για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο διώκονται τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος που μετείχαν στο αποτρόπαιο περιστατικό. Στον πλοίαρχο, από την άλλη πλευρά, ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.