Ελένη Τοπαλούδη: Η πρόταση της εισαγγελέως στο αίτημα αναίρεσης των δύο κατηγορούμενων

Τι συνέβη σήμερα (19/9) στον Άρειο Πάγο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Ελένη Τοπαλούδη: Η πρόταση της εισαγγελέως στο αίτημα αναίρεσης των δύο κατηγορούμενων

Το Μάϊο του 2022 ολοκληρώθηκε η δίκη για το βασανισμό και βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη από τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ισόβια για τη δολοφονία και επιπλέον 15 χρόνια για το βασανισμό και το βιασμό της άτυχης κοπέλας.

Την Τρίτη 19/9 συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο από την εισαγγελέα το αίτημα των δύο κατηγορούμενων, καθώς ζήτησαν αναίρεση, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς τους (δείτε εδώ την κίνηση της μητέρας της Ελένης λίγο πριν τη συμπλήρωση 5 χρόνων από τη δολοφονία).

Τι συνέβη με το αίτημα αναίρεσης των δύο κατηγορούμενων για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Μέσα από το ρεπορτάζ του Alpha αναφέρθηκε, πως η πρόταση της εισαγγελέως είναι να απορριφθούν τα αιτήματα αναίρεσης με την τελική απόφαση να αναμένεται από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου μέσα στους επόμενους μήνες.

Οι τελευταίες δραματικές ώρες της Ελένης

Το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους. Το προηγούμενο βράδυ οι Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λούτσαϊ ζήτησαν από την φοιτήτρια να συνευρεθούν ερωτικά στο σπίτι του ενός εκ των δύο. Η ίδια ακολούθησε τους δύο άντρες, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή, κάτι που οδήγησε σε βίαιη αντίδραση των δραστών.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική μελέτη, η Ελένη Τοπαλούδη βιάστηκε ομαδικώς. Εν συνεχεία δέχθηκε επίθεση με σιδερένιο αντικείμενο και έχασε τις αισθήσεις της, κάτι που οδήγησε τους δύο άντρες να μεταφέρουν το σώμα της στη παραλία σε κοντινή περιοχή και να την πετάξουν στη θάλασσα. Με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον ιατροδικαστή έγινε γνωστό ότι η Ελένη Τοπαλούδη ήταν ακόμα ζωντανή. Το θύμα δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι που «ήταν πολύ βαρύ και προκάλεσε κάταγμα στο κρανίο και εγκεφαλική αιμορραγία». Ύστερα από πτώση σε βράχια, που προκάλεσαν οι δύο άντρες, έχασε εντελώς τις αισθήσεις της λόγω σοβαρού τραύματος και πνίγηκε στη θάλασσα. Στο αυτοκίνητο του 21χρονου βρέθηκε DNA υλικό της φοιτήτριας.

Οι δράστες συνελήφθησαν από τις αρχές ύστερα από εξέταση οπτικοακουστικού υλικού και DNA, που οδήγησε στον εντοπισμό τους στις 5 Δεκεμβρίου 2018. Αρχικά, και οι δύο νεαροί ομολόγησαν τις πράξεις τους. Σύμφωνα με ενημέρωση των αρχών τον ίδιο μήνα, ένας εκ των δραστών είχε βίαιο παρελθόν με πολλαπλές καταγγελίες στις αρχές. Ο Αλέξανδρος Λούτσαϊ στη κατάθεση του στις 5 Δεκεμβρίου 2018 ανέφερε ότι η Ελένη Τοπαλούδη βασανίστηκε στο σπίτι και παρακάλεσε τους δύο δράστες να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, λίγο πριν τον θάνατο της