«Όσον αφορά τα περί ομοφοβίας δεν το συζητώ...» - Το ξεκαθάρισμα του Αχιλλέα Μπέου για τον Στέφανο Κασσελάκη

«Έχω πολλούς φίλους με αυτό τον προσανατολισμό»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Τα πυρά του κατά του Στέφανου Κασσελάκη ,για δεύτερη φορά, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, με μία ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, λίγο μετά την επανεκλογή του το βράδυ της Κυριακής 8/10, θέλοντας να ξεκαθαρίσει την θέση του σχετικά με τα όσα είπε στην νικητήρια ομιλία του.

Τι έγραψε ο Αχιλλέας Μπέος για τον Στέφανο Κασσελάκη

«Αν και έχουμε άλλα να σκεφτούμε, μια διευκρίνιση είναι αναγκαία. Η αναφορά μου στον Κασσελάκη αφορούσε την απαράδεκτη δήλωσή του για δύο κατά " παραγγελία" γιούς. Όλοι καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνη είναι αυτή.
Όσον αφορά τα περί ομοφοβίας και τις λοιπές αηδίες δεν το συζητώ. Έχω πολλούς φίλους με αυτό τον προσανατολισμό, που κανουμε και καλή παρέα. Τους μόνους που δεν αντέχω είναι τους τοξικούς και επικίνδυνους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου και επιλογών.» ανέφερε.
Δείτε εδώ την ανάρτηση:

Ποιος είναι ο Αχιλλέας Μπέος;

Γεννήθηκε το 1959 στον Βόλο, αλλά μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, όπου εγκαταστάθηκε η οικογένειά του όταν ο ίδιος ήταν παιδί. Ο πατέρας του ήταν μαραγκός και μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού. Ο ίδιος ο Αχιλλέας Μπέος δηλώνει ότι απεχθάνεται τους Έλληνες πολιτικούς, με εξαίρεση τον Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου υπήρξε θαυμαστής και ψηφοφόρος, αν και μετά το θάνατό του σταμάτησε να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Σε συνέντευξή του, μάλιστα, στο παρελθόν είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Και θέλω να πω ότι όλες οι χούντες κάποτε πέφτουνε. Και η συγκεκριμένη χούντα είναι θέμα ημερών ότι θα πέσει. Γιατί είναι ντροπή, είναι μεγάλη ντροπή, το είχε πει εξάλλου και ο αείμνηστος ο Ανδρέας ο Παπανδρέου, γιατί γι' αυτόν τον πολιτικό και άνθρωπο, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, είχε πει ότι και οι "κρίνοντες κρίνονται" και "τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες". Που να φανταζόταν εκεί που βρίσκεται τώρα ψηλά, ότι η δεύτερη τουλάχιστον ατάκα, θα αφορούσε την κυβέρνηση του γιού του, του Γιώργου του Παπανδρέου».

Ο Μπέος τελικά εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ όπου εργάστηκε αρχικά ως σωματοφύλακας, ενώ στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της εστίασης και της νυχτερινής διασκέδασης. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1996 συνεχίζοντας τις ίδιες επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεργαζόμενος με σημαντικούς τραγουδιστές του λαϊκού ρεπερτορίου. Παράλληλα διοργάνωνε συναυλίες Ελλήνων τραγουδιστών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό.

Ο αθλητισμός

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα άρχισε να ασχολείται με τα διοικητικά της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανιωνίου διατελώντας, το 1996, γενικός αρχηγός του. Το 1999 αναλαμβάνει τη διαχείριση της ομάδας και το 2002, εκμεταλλευόμενος σχετικό νόμο, την μετονομάζει σε «Νέο Πανιώνιο». Το 2006 ανέλαβε για τελευταία φορά την προεδρία, αποχώρησε όμως λίγο αργότερα λόγω της κόντρας του με τους οργανωμένους φιλάθλους, τη θύρα των οποίων είχε κλείσει για ένα διάστημα. Αργότερα ενεπλάκη για μικρό χρονικό διάστημα στη διοίκηση του Ηρακλή, ασχολούμενος με τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.

Αχιλλέας Μπέος ποιος είναι

Κατόπιν επιχείρησε να αναμειχθεί με τα διοικητικά της Νίκης Βόλου προωθώντας τη συγχώνευση των δύο τοπικών ομάδων χωρίς όμως επιτυχία, με αποτέλεσμα να στραφεί στον Ολυμπιακό Βόλου, τον οποίο και απέκτησε το 2008. Τον επόμενο χρόνο ανέβηκε στην Α΄ Εθνική καταφέρνοντας να αγωνιστεί και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από το 2011 δεν είναι πρόεδρος της ομάδας λόγω ποινής που του έχει επιβληθεί από την ΕΠΟ λόγω της φερόμενης εμπλοκής του στα στημένα παιχνίδια. Σε συνέντευξή του, μάλιστα, μέσα από τις φυλακές Ναυπλίου είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Ένας πολίτης όταν κάνει κάποια παρανομία είναι πολύ εφικτό, αντιμετωπίζεται και μπορείς ας πούμε να το προσδιορίσεις και να βγάλεις κάποια συμπεράσματα. Όταν όμως παρανομεί το ίδιο κράτος και η ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει προσδιορισμός. Απλά κάποια στιγμή δεν θα μπορούν να το κάνουν αυτό άλλο. Δεν υπάρχει. Εγώ θεωρώ, τόσο και οι δικηγόροι μου, όσο και όλοι όσοι δουλεύουν πάνω σε αυτή την αδικία, γιατί μιλάμε για μια τεράστια αδικία, τονίζουμε ότι η κράτησή μου είναι παράνομη. Όταν όμως το ίδιο το κράτος και η Δικαιοσύνη παρανομεί, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Εύχομαι όμως κάποια στιγμή, γιατί αυτό εύχομαι, να βρεθούν έντιμοι, που υπάρχουν πολλοί έντιμοι και να με κρίνουν έντιμοι δικαστές. Αυτή η υπόθεση δεν θα εκδικαστεί ποτέ. Γιατί δεν υπάρχει υπόθεση. Δεν υπάρχει αδίκημα. Στα δικαστήρια πας και δικάζεσαι όταν υπάρχει κάποιο αδίκημα, εδώ δεν υπάρχει αδίκημα. Είναι άκυρη όλη η διαδικασία. Άκυρη, παράνομη». Αξίζει να σημειωθεί πως τελικά, δεν αποδείχθηκε η συμμετοχή του σε παράνομη ενέργεια.

Δημαρχία

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 εξελέγη δήμαρχος Βόλου. Συγκεκριμένα στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε 38,29% καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ενώ στον δεύτερο γύρο συγκέντρωσε 53,13% έναντι 46,87% του αντιπάλου του, Μαργαρίτη Πατσιαντά.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2015, μετά από διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας τέθηκε σε αργία, εξαιτίας της παραπομπής του σε δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2011. Έπειτα από πρόταση του ίδιου, στη θέση του δημάρχου αναδείχτηκε κατά πλειοψηφία ο έως τότε αντιδήμαρχος Τουρισμού, Θάνος Θεοδώρου. Ο Μπέος επανήλθε στο αξίωμα στις 12 Μαρτίου 2018, μετά την απαλλαγή του από τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με έρευνες εταιρειών δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2017 και τον Νοέμβριο του 2018, η πλειοψηφία των πολιτών του δήμου Βόλου φέρονταν ικανοποιημένοι από το έργο της δημοτικής αρχής. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 επανεξελέγη από τον πρώτο γύρο, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 57,31%. Στις εκλογές του 2023, με την ενσωμάτωση στο 21,71%, ο νυν δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, προηγείται στην κούρσα για τον δήμο με ποσοστό 56,8% και φαίνεται πως εκλέγεται δήμαρχος από τον α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023.