Αχιλλέας Μπέος: «Δηλαδή τι θέλεις να πεις εσύ με τα κανάλια που σε προβάλουνε» - Η «επίθεσή» του στον Στέφανο Κασσελάκη

«Απλά θα παροτρύνω τη δικαιοσύνη»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Αχιλλέας Μπέος: «Δηλαδή τι θέλεις να πεις εσύ με τα κανάλια που σε προβάλουνε» - Η «επίθεσή» του στον Στέφανο Κασσελάκη

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου είχαμε τον πρώτο γύρο των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών σε ολόκληρη τη χώρα. Στο Βόλο ανανέωσε τη θητεία του ο υπάρχων δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος και στην πρώτη του ομιλία έκανε μία επίθεση στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λίγο πριν από αυτό είχε παρέμβει στο δελτίο του ΣΚΑΪ και είχε επιτεθεί σε βουλευτή του κόμματος, το Νάσο Ηλιόπουλο (δείτε εδώ τι έγινε).

Η επίθεση του Αχιλλέα Μπέου στο Στέφανο Κασσελάκη

Οι πολίτες του Βόλου επέλεξαν να στηρίξουν για ακόμα μία πενταετία τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της νικητήριας ομιλίας του προέβη σε ένα παραλήρημα κατηγοριών και υβριστικών χαρακτηρισμών σε βάρος του νέου πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Ο δήμαρχος της πόλης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας, πως «τα τελευταία σαράντα χρόνια, να μην πω παραπάνω, ποιοι κυβερνήσαν την Ελλάδα; Γιατροί και δικηγόροι. Αυτοί δε χρεοκοπήσαν την πατρίδα μας; Αυτοί δεν εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό;». Ταυτόχρονα, αφού εξαπόλυσε τα κατηγορώ στις περασμένες κυβερνήσεις, τις οποίες άλλοτε στήριζε και στηριζόταν ο πολιτικός, τώρα στις δηλώσεις του εναντιώνεται σε αυτές. «Κάποιοι δημοσιογράφοι που αντί να σταθούν στην ουσία, κάθονται και ασχολούνται, για να τρελέναιστε, με τον Κασσελάκη», μόλις έκανε αυτή την τοποθέτηση από κάτω ήδη το κοινό ξέσπασε σε γέλια και χειροκροτήματα.

«Ο οποίος τι είπε; Επειδή λέει εγώ δεν ξέρω, πως να συμπεριφερθώ στα κορίτσια, θα ήθελα να υιοθετήσω δύο αγόρια. Δηλαδή τι θέλεις να πεις εσύ με τα κανάλια που σε προβάλουνε, ότι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε που@τηδ@ς;», μετά από αυτό οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί γύρω του χειροκροτούσαν και τον επευφημούσαν. Ο δήμαρχος Βόλου κατέληξε «Ρε αυτή είναι η Ελλάδα;».

Δείτε παρακάτω τα λόγια του δημάρχου:

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη

Ήδη από τα πρώτα λεπτά της είδησης, η οποία έκανε το γύρω του διαδικτύου, αλλά και των τηλεοπτικών καναλιών, οπού κάποιοι σταθμοί κάλεσαν εκ νέου τον Αχιλλέα Μπέο, ώστε να ανακαλέσει. Εκείνος όχι μόνο δεν προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, αλλά εξίβριζε όποιον του πήγαινε κόντρα.

Ταυτόχρονα, πληροφορηθήκαμε, πως ο Στέφανος Κασσελάκης από τη μεριά του προχώρησε σε εισαγγελική παρέμβαση. Λίγο αργότερα μάλιστα, έκανε και ο ίδιος κάποιες δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα απαντώντας στο δήμαρχο Βόλου. «Καταρχάς, οι σκέψεις μου σήμερα το βράδυ είναι με τους Έλληνες που μεταφέρονται από το Ισραήλ στην πατρίδα τους και για τους υπόλοιπους, που είναι να μεταφερθούν τις επόμενες ώρες για την ασφάλειά τους. Είμαστε σε διαρκή επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών, λαμβάνοντας πληροφορίες για το θέμα και τους ευχαριστούμε για την καλή συνεργασία», άρχισε να λέει σε πρώτη φάση ο πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, σημείωσε, πως δε θα πρέπει να ξεχνάμε τα πιο σημαντικά, σαν αυτά.

«Δεύτερον, όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές, σήμερα ήτανε ένα πρώτο μήνυμα για την ανάγκη, η χώρα μας να έχει μ ία μεγάλη προοδευτική παράταξη, η οποία μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο. Το βλέπετε αυτό σε πολλές περιπτώσεις, αλλά και στη Θεσσαλία, όπου ο παντοδύναμος περιφερειάρχης υπέστη μεγάλες απώλειες και συγχαίρω το Δημήτρη Κουρέτα για τον αγώνα του. Και θα είμαστε στο πλευρό του την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.

«Στη Θεσσαλονίκη οι προοδευτικές συμμετοχές υπερίσχυσαν. Στην Αττική ο Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έδωσε ένα μεγάλο αγώνα, κατάφερε να λάβει τη δεύτερη θέση και ήταν τιμή μου να τον στηρίξω αυτές τις μέρες. Ευχαριστώ τον Κώστα Ζαχαριάδη για τον εξαιρετικό αγώνα, που έδωσε στην Αθήνα. Και ανεξάρτητα του αποτελέσματος είναι δύο εξαιρετικοί υποψήφιοι, και ο κύριος Δούκας και ο κύριος Ζαχαριάδης, και όλοι οι προοδευτικοί Αθηναίοι πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα εναντίον του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έχασε ποσοστά παρά τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης», επισήμανε.

«Πρέπει να κάνουμε αυτό που είχε πει ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, η παράταξη θέλει ανανέωση χθες», τόνισε, ώστε να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. «Η ανανέωση του χθες, λοιπόν αρχίζει αύριο», κατέληξε. Μάλιστα, εξήγησε, ότι το κόμμα είναι ανοιχτό σε νέες προσθήκες και πρόκειται να γίνουν αλλαγές για να έχει το κόμμα παρουσία στον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Τέλος, σχολίασε τα λόγια του δημάρχου Βόλου, «Δεν έχω πολλά να πω. Νομίζω, ότι αν και φανερώνουν αρκετά από μόνα τους, απλά θα παροτρύνω τη δικαιοσύνη, όπως πάντα παροτρύνω τη δικαιοσύνη, επιτέλους και σε αυτό το θέμα να κάνει τη δουλειά της».

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: