Mega Stories: «Είναι πολύ άδικο να σπρώχνεις έτσι απλά έναν άνθρωπο στο θάνατο» - "Λύγισε" ο αδερφός του Αντώνη Καργιώτη

Ο Νίκος Καργιώτης μίλησε για τη ζωή τους

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Mega Stories: «Είναι πολύ άδικο να σπρώχνεις έτσι απλά έναν άνθρωπο στο θάνατο» -

Χθες Δευτέρα 9/10 έκανε πρεμιέρα η εκπομπή Mega Stories, που παρουσιάζει η Δώρα Αναγνωστοπούλου και προβάλλεται στο MEGA. Το θέμα που προσέγγισε η γνωστή δημοσιογράφος ήταν αυτό του θανάτου του Αντώνη Καργιώτη από το πλήρωμα του πλοίου "Blue Horizon" (δείτε εδώ το σκηνικό της δολοφονίας).

Με πληθώρα καλεσμένων προσπάθησε να ξετυλίξει το νήμα της ιστορίας, ανάμεσα στους συνεντευξιαζόμενους βρισκόταν και ο αδερφός του αδικοχαμένου νέου.

Τι είδαμε και τι ακούσαμε στο "Mega Stories" για την υπόθεση από τον αδερφό του θύματος

Ο αδερφός του Αντώνη Καργιώτη, Νίκος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής και την παρουσιάστρια για τη ζωή τους. Η συνέντευξη έλαβε χώρα σε ένα οικόπεδο, στο οποίο πήγαιναν μικρότερα τα αδέρφια. Τα δύο αδέρφια είχαν 7 χρόνια διαφορά ηλικίας, και μάλιστα είναι δύο από τα 5 παιδιά της οικογένειας. Όπως εξήγησε ο Νίκος Καργιώτης υπάρχουν παιδιά και από άλλους γάμους των γονιών.

Τα αδέρφια ήταν αρκετά δεμένοι μικρά και μεγαλώνοντας λόγω υποχρεώσεων πήραν αποστάσεις. Ο Αντώνης έχει τελειώσει μέχρι τις 6 τάξεις του δημοτικού και πήγαινε για παράλληλη στήριξη σε ειδικό σχολείο. Είχε πρόβλημα στην άρθρωση, κάτι που σε μικρότερη ηλικία του επέφερε χλευασμό και περιστατικά bullying. Ο αδερφός του εξομολογήθηκε, ότι έμπαινε μπροστά, για να προστατεύσει τον αδερφό του.

Εξιστορεί τα παιδικά τους χρόνια, διηγείται όμορφες βόλτες που κάνανε μαζί και τα παιχνίδια τις γειτονίες. «Έκανε φίλο όποιον του μιλούσε», θυμάται, «μιλούσε εύκολα σε ανθρώπους και του άρεσε να λέει αυτός είναι φίλος μου». «Του άρεσε η ζωή που είχε φτιάξει στον Άγιο Νικόλαο, επειδή βοηθούσε τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο αδερφός του Αντώνη.

Το πρώτο σημείο καμπής στην οικογενειακή ιστορία και προκάλεσε μεγάλη θλίψη στον Αντώνη ήταν ο θάνατος του πατέρα του. Ο πατέρας της οικογένειας έφυγε από τη ζωή από ανακοπή, ενώ μερικά χρόνια αργότερα πεθαίνει και η μητέρα. Ο Αντώνης μετά την απώλεια των γονιών του δεν ήθελε να μένει στο σπίτι και του άρεσε να πηγαίνει στην Αθήνα, και ιδιαίτερα στον Πειραιά.

«Είναι ένα περίεργο συναίσθημα, όταν βλέπεις κάποιον και σπρώχνει τον αδερφό σου στο θάνατο. Είναι πολύ περίεργο συναίσθημα», υπογράμμισε ο Νίκος Καργιώτης. «Γιατί το έκανε αυτό;», είπε πως θα ήθελε να ρωτήσει τον άνθρωπο αυτό. «Είναι πολύ άδικο να σπρώχνεις έτσι απλά έναν άνθρωπο στο θάνατο», τονίζει. Μάλιστα, εξήγησε, πως αν δεν υπήρχε η κάμερα και του έλεγαν, πως αυτοκτόνησε, δε θα το πίστευε, διότι ο Αντώνης αγαπούσε τη ζωή.

«Ήθελε να βοηθάει και να βλέπει τους άλλους χαρούμενους», επισημάνει για τον Αντώνη. «Πιστεύω, πως ο Αντώνης είχε πραγματικούς φίλους, αλλά δεν ανοιγόταν. Ήθελε να βοηθάει και όχι να βαραίνει τους άλλους», λέει για τον αγαπημένο του αδερφό.

Τέλος, έκλεισε με μία ιστορία από τους δύο τους, κατά την οποία ο Νίκος είχε έναν τραυματισμό και ο Αντώνης του είπε «Κι εγώ πονάω».

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα: