Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθη Σύρος με μαχαίρι και κοράνι σε εκκλησία - Φώναζε «Allahu Akbar»

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / EUROKINISSI
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / EUROKINISSI

Στην προσαγωγή ενός αλλοδαπού, Σύρου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προχώρησαν λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα στελέχη της ΟΠΚΕ. Ο άνδρας κινούνταν ύποπτα μέσα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα. Ο νεωκόρος της εκκλησίας είδε τον άνδρα να μπαίνει στην εκκλησία και να επιδεικνύει περίεργη συμπεριφορά, γι' αυτό και ενημέρωσε την ομάδα της ΟΠΚΕ που βρισκόταν στην περιοχή και ζήτησε να τον ελέγξουν.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο, ο άνδρας αντιστάθηκε και άρχισε να φωνάζει ««Allahu Akbar» με τους άνδρες της ΟΠΚΕ τον ακινητοποιούν τελικά. Μετά τον έλεγχο που διεξάχθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του ένα σακίδιο εντός του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι και ένα κοράνι.

Ποιος είναι ο 24χρονος Σύρος που προσήχθη στον Άγιο Παντελεήμονα

Ο άνδρας είναι Σύρος, 24 ετών και έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές για παρόμοια θέματα. Στο παρελθόν, δηλαδή, είχε εισέλθει στην εκκλησία και διάβαζε το κοράνι, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του. Είχε περάσει από ψυχιατρική εξέταση, ωστόσο δεν κρίθηκε αναγκαία η κράτησή του. Η έρευνα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην περιοχή πριν από λίγους μήνες είχε πραγματοποιηθεί μία δολοφονία (δείτε εδώ ποιος είναι ο ένοχος και τι συνέβη).

Πηγή: Πρώτο Θέμα