Αχαΐα: Ξεκινά γονιδιακός έλεγχος για τα δύο βρέφη που πέθαναν στην Πάτρα

Σοκαριστική υπόθεση!

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Unsplash
Unsplash

Η είδηση πως στην Πάτρα, λίγο καιρό μετά την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου (δείτε εδώ την σοκαριστική μαρτυρία φυλακισμένης για την ίδια), βρέθηκαν νεκρά δύο βρέφη, με διαφορά ενός έτους,, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχει προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο. Μάλιστα, πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό, πως πρόκειται να γίνει σύντομα γενετικός έλεγχος των μωρών.

Ξεκινά ο γενετικός έλεγχος των βρεφών

Αρχίζει γενετικός έλεγχος για τις περιπτώσεις των δύο μωρών, 19 ημερών και 2 μηνών αντίστοιχα, τα οποία πέθαναν σε διάστημα 15 μηνών στην Κάτω Αχαΐα, μετά και από εισαγγελική παρέμβαση στην υπόθεση (δείτε εδώ τις λεπτομέρειες). Εκτιμάται, πως υπάρχει πιθανότητα για γονιδιακό υπόβαθρο, που οδήγησε στα τραγικά αποτελέσματα. Η διαδικασία του ελέγχου είναι εφικτή, εφόσον υπάρχει διαθέσιμο υλικό. Για το κοριτσάκι των δύο μηνών, που έχασε τη ζωή του πριν δέκα μέρες στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών "Αγία Σοφία" έχουν ήδη ληφθεί δείγματα. Παράλληλα, υπάρχουν ιστοί και του νεογνού, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ιστολογική εξέταση.

Η εξομολόγηση της 23χρονης μητέρας από την Πάτρα για τα δύο νεκρά της βρέφη

«Το μωρό έκανε ξαφνικούς ήχους, σαν να πνιγόταν. Πήρα κατευθείαν τηλέφωνο τους δικούς μου και μου είπαν ότι πρέπει να καλέσω ασθενοφόρο. Φώναξα μία γυναίκα που έμενε δίπλα στο σπίτι και μου έλεγε ότι το παιδάκι μου "φεύγει", το καταλάβαινε. Έγινε ξημερώματα. Το μωρό κοιμόταν και ξαφνικά άρχισε να κάνει κάποιους ήχους σαν να πνίγεται. Την επόμενη ημέρα ήταν να κάνουμε εγκεφαλογράφημα», είπε αρχικά, με την ίδια να αναφέρει πως όλα τα μωρά προβαίνουν σε αυτή τη διαδικασία, με την παρουσιάστρια να επισημαίνει πως δεν ισχύει αυτό και πως κάτι θα πρέπει να είχε προβληματίσει τους γιατρούς.

«Ήταν καθαρές οι εξετάσεις, απλά ήταν κάτι σαν επανέλεγχος μου είχαν πει», συμπλήρωσε εκείνη.

Λίγο μετά έμεινε ξανά έγκυος. Δεν το είχε καταλάβει, όμως. Για το δεύτερο παιδί της και τον θάνατό του, επισήμανε: «Ήταν όλα φυσιολογικά με αυτό το παιδί, δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Λίγο καιρό αφότου γέννησα, το πήγα στο νοσοκομείο. Γυρνούσαν τα μάτια της, σαν λιποθυμικό επεισόδιο. Μόλις πήγε στο νοσοκομείο, μου είπαν ότι ήταν ξανά και πάλι όλα φυσιολογικά. Το είδα το επεισόδιο με τα μάτια μου. Είδα το μωρό μου να πεθαίνει μπροστά μου αλλά δεν το πίστευα».

«Με ταυτίζουν με τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο», ξέσπασε σε άλλο σημείο.

Δείτε επίσης: Εισαγγελική παρέμβαση για τους θανάτους των βρεφών, 19 ημερών και 2 μηνών αντίστοιχα