28η Οκτωβρίου: «Μόνο οι ελεύθερες ψυχές φυλάνε ελεύθερες πατρίδες» - Ρίγη συγκίνησης με το μήνυμα του Ίκαρου της ομάδας "ΖΕΥΣ"

Δείτε το βίντεο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
28η Οκτωβρίου: «Μόνο οι ελεύθερες ψυχές φυλάνε ελεύθερες πατρίδες» - Ρίγη συγκίνησης με το μήνυμα του Ίκαρου της ομάδας

Πολύ συγκινητική στιγμή στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ήταν η πτήση του σμηναγού Χρήστου Πάρι Χαρίτου με το μαχητικό αεροσκάφος F-16, μέλος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων "ΖΕΥΣ" της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη διάρκεια της επίδειξης στον ουρανό της συμπρωτεύουσα, ο Ίκαρος Χ. Χαρίτος έστειλε το μήνυμά του....

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα, μόνο οι ελεύθερες ψυχές φυλάνε ελεύθερες πατρίδες. Τιμή και δόξα σε εκείνους που θυσιάστηκαν στην μάχη για την ελευθερία», ακούστηκε να λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια για την 28η Οκτωβρίου!

Δείτε το συγκινητικό βίντεο από την 28η Οκτωβρίου

Στα Χανιά για την παρέλαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί, αύριο Σάββατο, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στα Χανιά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στην παρέλαση των στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωρίου 1940.

Προηγουμένως, ο κ. Δένδιας θα παραστεί εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στην κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού.