Σαλός με τον παίκτη χόκεϊ που έκοψε τον λαιμό αντιπάλου του με το παγοπέδιλό του - Το σπαρακτικό αντίο της συντρόφου του

Πέθανε μπροστά στα μάτια της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σαλός με τον παίκτη χόκεϊ που έκοψε τον λαιμό αντιπάλου του με το παγοπέδιλό του - Το σπαρακτικό αντίο της συντρόφου του

Σάλος έχει ξεσπάσει από την Κυριακή 29/10 μετά την είδηση πως ο 31χρονος αμυντικός παίκτης της ομάδας των Sheffield Steelers στο NHL, Ματ Πέτγκρεϊβ, προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του Άνταμ Τζόνσον, παίκτη των Nottingham Panthers, όταν του έκοψε τον λαιμό του με το παγοπέδιλό κατά τη διάρκεια του αγώνα χόκεϊ.

Στα social media έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων, με το κοινό να χαρακτηρίζει ως "δολοφόνο" τον νεαρό, ενώ έντονες είναι οι συζητήσεις για τη νομική έκταση του θέματος. Ο Ματ Πέτγκρεϊβ, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, μέχρι στιγμής, δεν έχει συλληφθεί, παρά την απαίτηση του κόσμου

Οι αντιδράσεις στο twitter για τον τραγικό θάνατο του παίκτη χόκεϊ

«Ο παίκτης του NHL Άνταμ Τζόνσον πέθανε σε ζωντανή μετάδοση, αφού ο Ματ Πέτγκρεϊβ του έκοψε το λαιμό με το παγοπέδιλό του. Ο Πέτγκρεϊβ έχει ιστορικό κακής συμπεριφοράς. Έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα λεπτά ποινής (σεζόν 2022-2023) και αποβάλλεται από παιχνίδια».

«Βλέποντας το βίντεο φαίνεται σαν να σήκωσε σκόπιμα το πόδι του για να προκαλέσει τραυματισμό. Πιθανή ανθρωποκτονία».

«Πρέπει ισοβίως να μην ξαναπαίξει χόκεϊ και στη συνέχεια να μπει στη φυλακή».

«Υπήρξε μια δολοφονία στον πάγο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα χόκεϊ στην Αγγλία. Το βίντεο τα δείχνει όλα. Το περιστατικό ερευνάται από την αστυνομία. Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης το ανέφεραν ως «φρικτό δυστύχημα» - ήταν ξεκάθαρα εσκεμμένο. Δεν έχω ξαναδεί χειρότερο αθλητικό περιστατικό στη ζωή μου. Κλείστε τον Ματ Πέτγκρεϊβ μέσα τώρα».

«Είσαι μαύρος, αυτό εξηγεί γιατί είσαι και τυφλός. Το βίντεο όμως δεν λέει ψέματα, ούτε είναι τυφλό όπως εσύ. Ο Ματ Πέτγκρεϊβ δολοφόνησε τον Άνταμ Τζόνσον».

«Ο Ματ Πέτγκρεϊβ πρέπει να πάει στη φυλακή και να αποβληθεί δια παντός από το χόκεϊ. Μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι έγινε επίτηδες δολοφόνησε κάποιον κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Φαίνεται επίσης τρελός. Είδα μια φωτογραφία του».

«Αυτό είναι τόσο τραγικό. Η καρδιά μου συμπάσχει με τους οικείους του Άνταμ. Επίσης, ενώ πρόκειται για ατύχημα, αυτό είναι τουλάχιστον ανθρωποκτονία 2ου βαθμού. Ο Ματ Πέτγκρεϊβ πρέπει να κατηγορηθεί».

«Ο Ματ Πέτγκρεϊβ είναι δολοφόνος».

«Αν δεν διωχθεί ποινικά, ελπίζω ο Ματ Πέτγκρεϊβ να μπορεί να κοιμάται ήσυχος τα βράδια. Βαθιά μέσα του θα ξέρει ότι είναι σίγουρα ήταν εσκεμμένο. Φυσικά δεν ήθελε να τον σκοτώσει αλλά το μαρκάρισμα ήταν σκόπιμο και όχι ένα «φρικτό δυστύχημα». Μια ζωή που πήρε πολύ νωρίς εξαιτίας μιας ορμητικής πράξης».

Η συγκινητική ανάρτηση αποχαιρετισμού της συντρόφου του

Η σύντροφος του θανόντος, Άνταμ Τζόνσον, Ράιαν Γουλφ, η οποία είδε τον καλό της να πεθαίνει μπροστά στα μάτια της, επιμένει πως ο αντίπαλό του δεν είναι δολοφόνος, τονίζοντας πως δεν ευθύνεται για την τραγωδία αυτή, ζητώντας μάλιστα από τον κόσμο να σταματήσει να εκφράζει τόσο μίσος.

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μάλιστα, τον αποχαιρέτησε γράφοντας: «Γλυκέ μου άγγελε. Θα μου λείπεις για πάντα και θα σε αγαπώ πάντα».

παίκτης χόκεϊ θάνατος

Στο προφίλ της στο Facebook δημοσίευσε, επίσης, ένα βίντεο, σημειώνοντας: «Αυτό είναι το μοναδικό βίντεο του Άνταμ Τζόνσον που θα έπρεπε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Το πρώτο του γκολ στο NHL».

Μαζί της, θρηνούν οι δύο γονείς του επαγγελματία παίκτη χόκεϊ, αλλά και μεγαλύτερος αδερφός του.