Πάτερ Αντώνιος: Eξέλιξη της στιγμής - Η νέα πρόταση του εισαγγελέως

Ζητά την παραπομπή του σε δίκη

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Μια νέα εξέλιξη έγινε γνωστή την Πέμπτη (2/11) σχετικά με την υπόθεση του Πατρός Αντωνίου με τον εισαγγελέα να κάνει νέα πρόταση παραπέμποντας σε δίκη τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου (δείτε εδώ την άγνωστη σχέση του με τον Μουζουράκη).

Πιο αναλυτικά, ο εισαγγελέας βασίζεται σε κακουργηματικές πράξεις, που αφορούν στην υπόθεση των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης δύο νέων και παράλληλα ζητάει με πρότασή του προς τον αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός.

Ειδικότερα, η πρόταση αφορά στη δικογραφία, που έχει σχηματιστεί στη Δικαιοσύνη για σεξουαλική παρενόχληση με θωπείες και άλλες ασελγείς πράξεις σε βάρος των δυο νέων. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο πατέρας Αντώνιος θα πρέπει να δικαστεί για τα κακουργήματα της κατάχρησης ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

Η νέα πρόταση του εισαγγελέα για την υπόθεση του Πατέρα Αντώνιου

«Ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού του Κόσμου, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των δυο ανηλίκων αγοριών», τονίζει στην πρότασή του ο εισαγγελέας.

«Ο κατηγορούμενος αρνείται συνολικά τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα ο οποίος παράπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης και προσκομίζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να αντικρούσει την σε βάρος του κατηγορία.

Υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες», καταλήγει ο εισαγγελέας.

Πάτερ Αντώνιος - Κιβωτός
NDP

Πηγή: Protothema.gr