Τραγωδία Τέμπη: Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη 9 μήνες μετά το δυστύχημα

Νέα σοκαριστική αποκάλυψη!

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Οι πληροφορίες από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δε σταματούν, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες έσπασε τη σιωπή του ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών και επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία (δείτε εδώ γιατί λύγισε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα"). Ωστόσο, η μεγάλη αποκάλυψη, που έγινε χθες, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στην εκπομπή "Ζήνα το βράδυ", η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού Star, ήταν άκρως συγκλονιστική, και αφορούσε τον εντοπισμό ανθρώπινων μελών σε βαγόνια του τρένου 9 μήνες μετά το γεγονός.

Ανθρώπινα μέλη 9 μήνες μετά το δυστύχημα στο μοιραίο τρένο των Τεμπών

Το ρεπορτάζ αποκάλυψε ένα ντοκουμέντο, το οποίο σίγουρα προκαλεί οργή, αγανάκτηση, αλλά και πολλά ερωτηματικά. Το δυστύχημα αποτελεί αδιαμφισβήτητα το πιο πολύνεκρο σιδηροδρομικό περιστατικό, το οποίο συνέβη την 28η Φεβρουαρίου. Τεχνικοί σύμβουλοι, στους οποίους έχει αναθέσει την έρευνα οικογένειες των θυμάτων, βρήκαν μέλη ανθρώπων. Αυτά τα νέα στοιχεία δείχνουν την ελλιπή έρευνα του κρατικού μηχανισμού, αλλά αναδεικνύει την πιθανότητα εμφάνισης νέων ιχνών.

«Στο σημείο της σύγκρουσης βρεθήκαμε για μια δεύτερη δειγματοληψία. Ωστόσο, το μέρος έχει καθαριστεί και λόγω των πρόσφατων πλημμύρων. Ό,τι είναι να βρούμε θα το βρούμε από τα συντρίμμια στον χώρο φύλαξης. Έχουν γίνει αρκετές αυτοψίες στο χώρο με τα συντρίμμια, για διάφορους λόγους, όπως την έρευνα χημικών στοιχείων. Ήταν τέλη Μαΐου με αφορμή άλλης έρευνας που τυχαία βρέθηκαν δείγματα DNA. Ταυτοποιήθηκε ως ένας από τα 57 θύματα.

Δείχνει, ότι η έρευνα δεν ήταν πλήρης και ολοκληρωμένη και δεν φέρουν ευθύνη οι ανακριτικές αρχές, βέβαια. Σε νέα έρευνα με εισαγγελική παραγγελία και εντολή εφέτη ανακριτή, είναι να καλύψει ένα κενό, το οποίο έπρεπε να γίνει από το συντονιστικό της πολιτικής προστασίας, που είχε ολόκληρη την έρευνα. Δόθηκε εντολή να αποσυρθούν τα βαγόνια για άγνωστους λόγους και χάθηκαν στοιχεία από τις έρευνες για τις χημικές ουσίες και ανθρώπινα υπολείμματα. Θα ερευνηθούν τα χώματα και οποιαδήποτε στοιχεία, για να εξαντλήσουμε την πιθανότητα οποιασδήποτε εύρεσης DNA.

Η φωτιά είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, επειδή προκάλεσε περισσότερα θύματα. Δεν θα είχαμε 57 θύματα μόνο από τη σύγκρουση. Οι περισσότεροι δυστυχώς, βρήκαν θάνατο από μηχανικούς λόγους. Για ένα τουλάχιστον, από τα θύματα και εκτιμούμε για άλλα 5 με 6 η αιτία θανάτου ήταν η φωτιά. Κάποια θύματα θα είχαν επιζήσει αν δεν υπήρχε η φωτιά. Κάτι άλλο έχει προκαλέσει τη φωτιά, δεν είναι λογικό να υπάρξει μία τόσο μεγάλη φωτιά από ένα τρένο», είπε ο τεχνικός σύμβουλος, που κάνει την έρευνα.