Κιβωτός του Κόσμου: Σημαντική ανατροπή στην υπόθεση με τον πάτερ Αντώνιο

«Κανείς δεν έχει αλλάξει γνώμη...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Διαφορετική τροπή φαίνεται, πως παίρνουν τα πράγματα, στη γνωστή υπόθεση που αφορά τον οργανισμό, "Η Κιβωτός του Κόσμου", και τον πρόεδρο αυτής, Πάτερ Αντώνιου. Υπενθυμίζουμε, πως ο ιερέας είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια και για σωματική κακοποίηση ανηλίκων (δείτε εδώ την πρόταση της εισαγγελίας).

Ανατροπή στην υπόθεση του πάτερ Αντώνιου και της "Κιβωτού του Κόσμου"

Όπως όλα δείχνουν και με ρεπορτάζ, που έχει δημοσιεύσει το "Πρώτο Θέμα", φαίνεται, πως ο 15χρονος βασικός κατήγορος της υπόθεσης, αλλάζει πλήρως τα λεγόμενά του. Εκείνος είχε κατηγορήσει τον πάτερ, πως είχε προβεί σε πράξεις ασέλγειας σε βάρος τροφίμων της δομής. Με μία επιστολή που έγραψε, όχι απλώς διαψεύδει τα λεγόμενά του, αλλά παράλληλα κάνει λόγο για εκχρηματισμό.

Στην επιστολή του δηλώνει, πως όλα όσα έχει δηλώσει είναι προϊόν σκευωρίας και πως κάποιοι με φανερό δόλο, του προσέφεραν χρήματα, ώστε να κατηγορήσει τον ιερέα για κακοποίηση, την οποία δεν υπέστη ουδέποτε. Παράλληλα, ζήτησε και συγγνώμη από τον κατηγορούμενο. Μετά από αυτό η μητέρα του 16χρονου τον επιβεβαίωσε και απέσυραν τις κατηγορίες. Παρόλα αυτά, υπάρχει και ένας δεύτερος κατήγορος στην υπόθεση, ο οποίος δεν αλλάζει τίποτα από τα λεγόμενά του. Μάλιστα, σε επικοινωνία με το "Πρώτο Θέμα" εξήγησε, ότι «Εννοείται πως δεν έχω αλλάξει γνώμη. Παραμένουν όσα έχω καταθέσει στον Ανακριτή γιατί είναι η αλήθεια...». Αντίστοιχα, και ένας φίλος του επικοινώνησε με το "Πρώτο Θέμα", και υπογράμμισε ότι «Κανείς δεν έχει αλλάξει γνώμη. Όσα παιδιά γνωρίζω δεν έχουν πάρει πίσω τίποτα από όσα έχουν καταθέσει. Και έχουν γίνει όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται ο πατέρας Αντώνιος. Και όσα έχω δει και τα υπόλοιπα για τα οποία υπάρχουν αποδείξεις...».

«Είναι ψευδή όλα αυτά που έχουν βγει» λέει η μητέρα του

«Είναι ψευδή όλα αυτά που έχουν βγει και θα κινηθώ νομικά από εκεί και πέρα. Δεν μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να με απειλούν και ψυχολογικά και σωματικά. Δεν υπάρχει (η επιστολή), είναι πλαστή. Είμαστε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση», ανέφερε η μητέρα του 16χρονου στην τηλεόραση του Mega.

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο δικηγόρος της μητέρας του 16χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.